IN ACEST ARTICOL:
Creierul ingerasului tau a inceput sa se dezvolte inca din viata intrauterina. Desi la nastere creierul are doar un sfert din marimea creierului unui adult, el se dezvolta rapid pana in jurul varstei de 3-4 ani.
Creierul ingerasului tau a inceput sa se dezvolte inca din viata intrauterina. Desi la nastere creierul are doar un sfert din marimea creierului unui adult, el se dezvolta rapid pana in jurul varstei de 3-4 ani.

Dezvoltarea creierului si ritmul in care acesta creste depinde de multe lucruri: factori gentici, mosteniti de la parinti, starea de sanatate, starea de nutritie, experientele si relatiile pe care le are copilul cu lumea inconjuratoare. Comunicarea ta cu bebelsul, lucrurile pe care i le spui si activitatile voastre contribuie si ele la dezvoltarea creierului.

Creierul este alcatuit din multe celule nervoase, asa numitii neuroni, iar diferitele activitati si contacte pe care copilul le are cu mediul stimuleaza acesti neuroni, fapt pentru care ei alcatuiesc conexiuni importante la nivelul creierului.

Astfel ca, activitatile de zi cu zi, cum ar fi imbratisarile, jocul, ascultarea vocilor persoanelor apropiate sunt importante si contribuie la definirea modului in care conexiunile dintre neuroni se produc.

Pentru o dezvoltare armonioasa a sistemului nervos, copilul are nevoie sa fie stimulat, el are nevoie de joc, are nevoie sa stie ca este iubit neconditionat, de libertate pentru a explora in voie si a invata despre tot ceea ce il inconjoara. Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care creierul le necesita pentru a se dezvolta corespunzator.

Creierul se dezolta mai bine atunci cand proceseaza informatii- copilul aude adultii vorbind cu el, sau intre ei, capata experienta cu ajutorul jucariilor si diferitelor obiecte, se simte protejat si iubit de catre cei apropiati. Daca copilul este privat de tot ceea ce inseamna cunoastere si comunicare, atunci partea creierului ce depinde de experientele acumulate nu se va dezvolta corespunzator.

Gaseste-i hobby-uri si participati impreuna la activitati pe care le agreati- nu doar ca sa va distrati impreuna, dar astfel vei ajuta creierul copilului sa se dezvolte armonios!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri