Va trece ceva timp pana ce bebelusul tau va incepe sa spuna primele cuvinte, dar, chiar si asa, fara limbajul verbal, bebe incepe comunice cu cei din jur inca din primele saptamani de la nastere.

Va trece ceva timp pana ce bebelusul tau va incepe sa spuna primele cuvinte, dar, chiar si asa, fara limbajul verbal, bebe incepe comunice cu cei din jur inca din primele saptamani de la nastere.

Bebelusii stiu sa faca diferenta intre anumite sunete si vocile oamenilor, diferentiaza vocile femeilor de cele ale barbatilor, iar in scurt timp cunosc foarte bine vocea mamei, asociind persoana cu vocea si cu mirosul sau.

Micutii se folosesc de anumite miscari, sunete si expresii faciale pentru a le transmite celor din jur un mesaj- ceea ce le place sau ceea ce nu le place. Uneori, bebelusii protesteaza sau plang pentru a-ti spune daca au nevoie de ceva sau ii deranjeaza anumite lucruri sau zgomote.

Este nevoie de timp si multa rabdare pentru a invata comportamentul si mesajele nonverbale pe care copilasul ti le transmite, dar si el trebuie sa invete despre tine. Bebe va invata sa-ti spuna ce ii place sau nu si in functie de modul in care reactionezi tu la anumite gesturi ale lui.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Chiar daca nu consideri necesar, vorbeste-i micutului tau inca din prima lui zi de viata. Cercetatorii spun ca bebelusii ai caror parinti vorbesc mult cu ei incep sa spuna mai devreme primele cuvinte si au vocabulare mult mai bogate mai tarziu in viata.

Nu te gandi sa inlocuiesti vocea ta cu vocile de la televizor sau de la radio, deoarece copilul incepe sa comunice mai repede avandu-te aproape, vorbindu-i, zambindu-i sau cantandu-i. Nicio alta voce nu ii ofera lui bebe mai mult confort si siguranta decat vocea mamei sale.

Chiar din primele saptamani de viata micutii sunt interesanti de fata persoanelor apropiate, ei observa expresiile faciale, vocile si reactioneaza la acestea. Daca tonul vocii tale este mai ridicat, bebe intelege acest mesaj, devenind si el mai agitat. In schimb, daca vocea ta este una calma, copilul se va sinti mai relaxat si mai protejat.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte
Specialistii spun ca inca din stadiul de nou-nascut cei mici isi arata emotiile, iar starea de bine ii ajuta pe acestia sa creasca mai armonios si sa invete mai rapid, ei sunt mai dispusi sa se joace si sa exploreze mediul inconjurator, deoarece ei sunt mai atenti si reactioneaza intr-un mod pozitiv.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri