Da, chiar asa, cum sa rezisti...? Si nu ma refer la temperatura de afara - apropos, la teveu intotdeauna ne prezinta temperatura la umbra, apoi ne vorbesc despre standardele internationale in meteorologie, ce enervant, nu credeti!?

Copiii intorsi la san deoache: Asta suna chiar complicat! Cum adica e intors la san??? (asa am intrebat eu cand mi s-a zis prima data, ignoranta de mine). Adicatalea, vezi tu, daca ai probleme cu sanii, si din cand in cand mai mulgi pe acolo si ii dai sa bea lapticul tau din biberon, nu e bine sa il pui si la san, se cheama ca e "intors" si nu doar atat, deoache. Mare grija! Asa ca, ori alaptati, ori ba! Fara mijloace artificiale! Altfel va faceti responsabile de durerile de cap ale lu' tanti Nuti de la 2.

Intrebari de baraj:

De ce nu sta pe olita? La un an, sau chiar mai devreme. Ca de', noi de la un an ceream la olita, si probabil ca la doi ani deja stiam "Luceafarul". Dar noi am fost o generatie speciala, nu? E foarte simplu, pana la 18-24 de luni un copil nu este dezvoltat psihic suficient cat sa inteleaga ce se intampla cu corpul lui. In plus sunt procese pe care nu le putem controla noi, cum este maturizarea sistemului nervos si a controlului vezicii sau al sfincterului.

De ce nu vorbeste? Da, normal, de ce nu vorbeste la un an si jumatate? Raspunsul meu preferat este ca... din nefericire am nascut un copil normal si nu un geniu, asa ca probabil pe la doi ani va incepe sa spuna mai multe cuvinte. Of , vai!


De ce nu angajezi o bona?
Atata timp cat poti beneficia linistita de cei doi ani de concediu, e bine sa profiti de ei si sa fii alaturi de copilas. Si lasa-i pe cei cu sfaturi pretioase sa se framante, nu au decat. O mama nu poate fi inlocuita, si pentru cateva milioane in plus nu merita sa iti lipsesti copilul de apropierea ta. In fine, daca ai un salariu considerabil si niste oameni care chiar depind de tine acolo la servici, e alegerea ta. Dar daca faci copii, e bine sa te si bucuri de ei.

Deocamdata ma opresc aici, voi continua in zilele urmatoare seria.

Enjoy!!!

Autor: Gabriela Singureanu


Acest articol este un post preluat de pe blogul Gabrielei, "Blog de mama". Gabriela ne vorbeste cate putin despre superstiile pe care le au unele persoane in legatura cu ingrijirea si cresterea copilului. Voi ce parere aveti?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri