Inca din primele zile de viata, daca vrei sa-ti plimbi micutul cu masina trebuie neaparat sa ai un scaun auto special pentru bebelusi, acesta oferindu-i protectia necesara in timpul calatoriilor.
Inca din primele zile de viata, daca vrei sa-ti plimbi micutul cu masina trebuie neaparat sa ai un scaun auto special pentru bebelusi, acesta oferindu-i protectia necesara in timpul calatoriilor.

Pe masura ce bebe creste si se dezvolta va fi nevoie sa schimbi si scaunele lui pentru masina. Exista scaune auto pentru copii de orice varsta: scaune pentru nou-nascuti, pentru bebelusi si copii, fiecare scaun fiind creat intr-un mod special si putand rezista la o anumita greutate a copilului.

Scaunul auto pentru bebelus ar trebui pozitionat pe bancheta din spate, orientat spre spatele masinii. Niciodata nu lasa bebelusul sau copilul sa stea pe locul din fata, aceste locuri sunt foarte periculoase si nu putine au fost cazurile cand copiii aflati pe locurile din fata au avut de suferit in caz de accident.

Inainte de a cumpara un scaun de masina pentru bebelus trebuie sa te asiguri ca el se potriveste micutului tau, ca se potriveste masinii tale si ca este intr-o stare buna de functiune. Desi pot fi destul de costisitoare, scaunele auto pentru bebelusi sunt o necesitate pentru familiile care decid sa faca plimbari cu masina. Asigura-te ca centurile cu care e prins bebe nu sunt prea stranse si nu folosi niciodata un scaun pentru masina care este intr-o stare proasta.

Dar cum poti alege scaunul auto potrivit pentru copilul tau cand au aparut acum atatea modele la preturi din ce in ce mai mari? Daca produsul este scump nu inseamna ca el este de foarte buna calitate sau ca se potriveste copilului tau, asa ca nu arunca banii pe cel mai scump scaun de masina pe care-l vezi!

Nu intotdeauna scaunele auto “la mana a doua” sunt o buna idee, deoarece nu poti sti daca sunt intr-adevar sigure.

Dupa ce ai cumparat un scaun auto pentru copilul tau, fii atenta si citeste bine instructiunile de instalare pentru a-l putea folosi cum trebuie, verifica daca este pozitionat corect si testeaza-i centurile. Doar asa vei putea fi sigura ca micutul tau calatoreste cu masina in siguranta!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri