IN ACEST ARTICOL:
In primul an de viata bebe este mai energic si mai dornic ca niciodata sa exploreze mediul inconjurator. Micutul se misca tot mai mult pe masura ce creste si exploreaza lumea bagand obiectele in gurita. Incepand cu varsta de 6 luni, ingerasul tau incepe sa se rostogoleasca si sa mearga in patru labe� observi ca nu mai sta locului si trebuie sa fii in permamenta cu ochii pe el pentru ca nimic rau sa nu i se intample.

In primul an de viata bebe este mai energic si mai dornic ca niciodata sa exploreze mediul inconjurator. Micutul se misca tot mai mult pe masura ce creste si exploreaza lumea bagand obiectele in gurita. Incepand cu varsta de 6 luni, ingerasul tau incepe sa se rostogoleasca si sa mearga in patru labe… observi ca nu mai sta locului si trebuie sa fii in permamenta cu ochii pe el pentru ca nimic rau sa nu i se intample.

Iata ce poti face pentru a asigura un mediu sigur pentru bebe si pentru a preveni eventualele accidente ce pot aparea:

1. Riscul de sufocare si sugrumare

Asigura-te ca bebe doarme in conditii sigure- micutul trebuie sa doarma pe spate, pe o saltea tare si fara perne, paturi sau jucarii prin preajma.

Tarcul si patutul copilului trebuie sa indeplineasca standardele de siguranta.

Nu-l lasa pe micut sa stea in camerele in care se fumeaza. Daca tu sau tatal sau sunteti fumatori, limitati fumatul la un spatiu deschis, cum ar fi balconul.

Tine departe de bebe pungile de plastic, baloanele sau alte obiecte micute- acesta le-ar putea inghiti sau s-ar putea sufoca cu ele.

Roaga-ti medicul sa te invete sa faci resuscitare cardio- pulmonara si sa acorzi primul ajutor unui bebelus- trebuie sa fii pregatita sa-ti poti ajuta micutul in cazul in care un eveniment nefericit s-ar produce.

2. Prevenirea arsurilor

Nu lasa bebelusul nesupravegheat in preajma focului sau in bucatarie atunci cand faci mancare. Nu gati sau servi masa cand ai copilul in brate… nu se stie niciodata cum mancarea sau lichidele fierbinti il pot opari.

Ascunde chibritele si brichetele pentru ca micutul sa nu le gaseasca si sa fie astfel tentat sa se joace cu ele .

Sigileaza prizele si acopera firele pentru ca bebe sa nu poata ajunge la ele.

Evita sa-l expui pe bebe la soare puternic si discuta cu medicul despre protectia solara pe care un bebelus o necesita.

Apa cu care ia contact pielea copilului nu ar trebui sa aiba mai mult de 48 de grade celsius.

3. Riscul de inec

Nu lasa niciodata copilul nesupravegheat in preajma apei, in cada, piscina sau la mare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri