In primul an de viata bebe este mai energic si mai dornic ca niciodata sa exploreze mediul inconjurator. Micutul se misca tot mai mult pe masura ce creste si exploreaza lumea bagand obiectele in gurita. Incepand cu varsta de 6 luni, ingerasul tau incepe sa se rostogoleasca si sa mearga in patru labe observi ca nu mai sta locului si trebuie sa fii in permamenta cu ochii pe el pentru ca nimic rau sa nu i se intample.

Daca stai la curte si obisnuiesti sa umpli butoaie sau rezervoare cu apa pentru treburile gospodaresti ai grija sa le golesti dupa ce ti-ai terminat treaba.

Tine mereu capacul de la toaleta inchis… nu stii niciodata ce curiozitate are bebe sa vada ce e acolo si gusta din apa de toaleta sau cade cu capul in toaleta.

4. Prevenirea caderii de la inaltime

Tine usile si geamurile inchise, monteaza sigurante la ferestre pentru ca micutul sa nu le poata desface.

Nu lasa copilul nesupravegheat atunci cand el se afla pe o suprafata la inaltime- pat, scaune, masa, scaun de masa special pentru bebe.

Atunci cand nu ai cum sa-l tii sub observatie este mai bine sa-l pui in patutul sau in tarcul sau, unde stii ca este in siguranta si nu poate cadea.

5. Prevenirea otravirii

Tine medicamentele, produsele destinate curateniei, insecticidele si produsele cosmetice in locuri sigure, unde copilul nu poate ajunge.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Susține-ți frumusețea din interior! 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

Exista sigurante speciale ce se pot monta la usile dulapurilor si la sertare pentru ca cei mici sa nu le poata deschide.

Nu-i da copilului medicamente cu nemiluita fara ca medicul sa-ti fi recomandat acest lucru.

6. Siguranta in masina

Intotdeauna aseaza copilul intr-un scaun auto pentru bebelusi, pozitionat pe bancheta din spate. Nu lasa copilul sa stea pe scaunul din fata sub nicio forma.

Ai grija sa dezactivezi airbagul de pe locul copilului- airbagurile sunt destinate adultilor; ele pot produce evenimente nefericite atunci cand se declanseaza in fata unui copil.

Nu lasa copilul singur in masina sau in preajma acesteia.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri