Daca stai la curte si obisnuiesti sa umpli butoaie sau rezervoare cu apa pentru treburile gospodaresti ai grija sa le golesti dupa ce ti-ai terminat treaba.
Tine mereu capacul de la toaleta inchis… nu stii niciodata ce curiozitate are bebe sa vada ce e acolo si gusta din apa de toaleta sau cade cu capul in toaleta.
4. Prevenirea caderii de la inaltime
Tine usile si geamurile inchise, monteaza sigurante la ferestre pentru ca micutul sa nu le poata desface.
Nu lasa copilul nesupravegheat atunci cand el se afla pe o suprafata la inaltime- pat, scaune, masa, scaun de masa special pentru bebe.
Atunci cand nu ai cum sa-l tii sub observatie este mai bine sa-l pui in patutul sau in tarcul sau, unde stii ca este in siguranta si nu poate cadea.
5. Prevenirea otravirii
Tine medicamentele, produsele destinate curateniei, insecticidele si produsele cosmetice in locuri sigure, unde copilul nu poate ajunge.
Exista sigurante speciale ce se pot monta la usile dulapurilor si la sertare pentru ca cei mici sa nu le poata deschide.
Nu-i da copilului medicamente cu nemiluita fara ca medicul sa-ti fi recomandat acest lucru.
6. Siguranta in masina
Intotdeauna aseaza copilul intr-un scaun auto pentru bebelusi, pozitionat pe bancheta din spate. Nu lasa copilul sa stea pe scaunul din fata sub nicio forma.
Ai grija sa dezactivezi airbagul de pe locul copilului- airbagurile sunt destinate adultilor; ele pot produce evenimente nefericite atunci cand se declanseaza in fata unui copil.
Nu lasa copilul singur in masina sau in preajma acesteia.
Un articol de Simona Prodanoiu
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.