IN ACEST ARTICOL:
In Romania 2 din 3 copii cu varsta de 1 an sufera de anemie legata de deficienta de fier (anemie feripriva). Care sunt cauzele si ce masuri putem lua, ne spune Prof. Dr. Dimitrie Dragomir, Presedintele Societatii Romane de Pediatrie.

Milupa a decis sa ia initiativa in solutionarea problemei relevate de catre cel mai recent studiu
independent (realizat de catre IOMC si UNICEF si publicat in 2005), care arata ca in Romania 2 din 3 copii cu varsta de 1 an sufera de anemie legata de deficienta de fier (anemie feripriva).

Campania „O lume fara deficiente nutritionale” initiata de catre Milupa este sustinuta de catre
Societatea Romana de Pediatrie, I.O.M.C. (Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului „Alfred Rusescu”) si Ministerul Sanatatii Publice, prin confirmarea la participarea in acest eveniment. Campania este fundamentata pe faptul ca deficientele nutritionale sunt mai usor de prevenit decat de tratat si este realizata in stransa cooperare cu Societatea Romana de Pediatrie si I.O.M.C.

Campania isi propune ca, prin intermediul unei nutritii echilibrate incepand de la varsta de 6 luni, sa contribuie la diminuarea la jumatate a nivelului actual de anemie feripriva in randul copiilor romani cu varste de 1 si 2 ani pana la sfarsitul anului 2011.

Despre cauzele anemiei si masurile pe care le putem lua, ne spune mai multe Prof. Dr. Dimitrie Dragomir, Presedintele Societatii Romane de Pediatrie.

Sunt sigur ca stiti cu totii cat de importante sunt primele luni si primii ani de viata in definirea viitorului unui copil. Nutritia are cel mai important rol in dezvoltarea organismului copiilor pana la 3 ani, deoarece aceasta este o perioada in care copilul se dezvolta rapid: toate sistemele, organele interne si functiile sale se formeaza si se fortifica.

Conform cu normele nutritionale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru Regiunea Europeana: “exista dovezi care fac referire la faptul ca nutritia sugarilor (0-12 luni) are consecinte asupra sanatatii acestora pe termen lung si un rol esential in prevenirea dezvoltarii unor afectiuni cronice non-infectioase intalnite la varsta adulta. Mai mult, deficientele de micronutrienti, in special fierul si iodul, sunt asociate cu dezvoltarea psihomotorica intarziata si afectarea functiei cognitive. De aceea, sunt de dorit progrese in domeniul nutritiei nu numai pentru sanatatea fizica si pentru cresterea sanatoasa a copiilor mici, ci si pentru reducerea riscului de infectii, maximizand dezvoltarea psihomotorica si performanta in invatare pe termen lung si imbunatatind oportunitatea de a participa in dezvoltarea societatii.”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri