Vazul bebeluslui se dezvolta trepatat, incepand din viata intrauterina cand poate distinge lumina si ajungand la performantele vazului normal abia dupa 8-9 lini de viata. La inceptut, vederea lor este neclara, alb-negru, fiind foarte atrasi de constraste, apoi incep sa distinga culori si mai tarziu isi poat da seama de distanta la care se afla obiectele de ei, ca mai tarziu sa ajunga sa vada la fel ca tine.

Cum vede bebe la opt luni?

La opt luni bebelusul vede la fel de clar si complex ca un adult, ramanand sa capete experienta si in privinta interpretarii imaginilor pe care le percepe. Este curios si doreste sa atinga orice obiect ii atrage atentia. La aceasta vrasta bebe poate recunoaste persoanele cunoscute chiar daca acestea se afla la distanta, iar culoarea ochisorilor lui este mult mai clara, urmand sa se mai modifice foarte putin de acum inainte.

Va trebui sa fii atenta daca bebe priveste corect, daca poate urmari obiecte, daca focalizeaza normal, cu ambii ochisori simultan (sa nu aiba strabism) si daca sesizeaza obiectele departate. In primii ani de viata trebuie sa urmaresti atent functia vizuala a micutului si chiar daca nu sesizezi nimic anormal, intreaba medicul pediatru despre primul control oftalmologic.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri