Atunci cand se naste bebelusul nu are sistemul digestiv complet dezvoltat si maturat, enzimele digestive nu sunt inca formate, decat unele pentru digestia laptelui care sunt secretate doar la aceasta varsta, urmand a se modifica odata cu cresterea micutului. De aceea diversificarea alimentelor se face in functie de varsta si dezvoltarea copilului.
- Pestele si produsele marine –pestele este foarte alergen pentru copilul mic, desi contine nutrienti foarte importanti pentru sanatate. Se recomanda sa fie introdus in alimentatia copilului dupa un an, dar daca micutul a facut deja alergii sau unul din parinti a avut urticarie, mai sigur este sa-l introduceti dupa doi ani.
- Ciocolata si produsele cu cacao sau cafeina dupa 3 ani;
- Mancarurile prajite – niciodata daca se poate;
- Carnea de porc, de oaie, dupa doi ani, iar mezelurile cat mai tarziu (de preferabil niciodata, ar trebui evitate in alimentatie chiar si la adult, consumate doar ocazional).
- Alimentele afumate;
- Muraturile abia dupa un an pot fi introduse in cantitati mici;

Chiar daca mancarea incepe sa fie diversificata, alaptarea copilului poate fi continuata pana la cativa ani. Medicii au facut cercetari in aceasta privinta si au concluzionat ca micutii alaptati pana tarziu au o inteligenta mai mare, sistemul imunitar mai bine dezvoltat si sunt mai echilibrati atat fizic, cat si psihic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Caria dentară – ce este și cum se tratează

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri