Atunci cand bebelusul nu doarme bine, este agitat, se trezeste des in timpul noptii si toate acestea nu se intampla din cauza unei patologii, vinovati sunt parintii. Copilul mic trebuie ingrijit atent, iar somnul este la fel de important pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa ca si alimentatia si echilibrul hidric.

Cum sa faci ca bebelusul sa aiba un somn linistit in fiecare noapte?

Rutina somnului

Pentru ca bebelusul sa doarma bine in fiecare noapte parintii trebuie sa stabileasca rutina somnului acestuia.

In primul rand trebuie sa se stabileasca o ora stricta pentru culcare si una pentru trezirea bebelusului dimineata, ore care vor fi respectate cu sfintenie de catre parinti.

Inainte de culcare cu aproximativ o ora micutul trebuie sa manance, o masa usoara si slab energizanta.

I se va face micutului o baita calda inainte de culcare. La bebelusi nu se foloseste la fiecare baita gelul de dus si samponul, ci doar de doua ori pe saptamana, fiindca oricat de bine ar fi realizate, tot schimba usor pH-ul pielii si ii scade imunitatea naturala. In rest simpla baita cu apa calda este suficienta pentru bebelus.

Dupa baie, in aceeasi camera unde v-ati asigurat ca este cald i se face bebelusului masaj cu ulei special sau ulei de masline. Initial se incepe frectia micutului fara ulei, apoi se continua cu ulei foarte-foarte putin astfel incat sa nu ii ingrase pielea bebelusului. Este important sa ii atingeti toate zonele corpului, iar acolo unde nu il masati sa-l mangaiati, caci are nevoie si de atingeri tandre, de exemplu la nivelul capului. Atingerea tuturor zonelor corpului este extrem de importanta pentru ca micutul sa isi realizeze dimensiunile, sa isi simta si el corpul si de asemenea sa se simta iubit in totalitate. Exista teorii ample cu privire la importanta atingerilor, mangaierilor si masajului bebelusului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Ulterior duceti copilul in camera unde trebuie sa doarma. Aveti grija sa fie cat mai intunecoasa camera, doar o mica luminita sa va permita sa ii cititi o poveste.

Daca micutul doarme cu o jucarie de plus, trebuie sa ii schimbati saptamanal jucaria astfel incat sa nu se ataseze de aceasta.

Pe timpul somnului in camera copilului nu trebuie sa fie prea cald, trebuie sa fie intuneric, sa nu se auda televizorul, radoiul etc.

Toate acestea trebuie sa le respectati zi de zi pentru a deveni o obisnuinta pentru copilas si pentru a-i induce somnul linistit.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri