Exercitii pentru bebelusi
Exercitii pentru membrele inferioare
Acestea sunt primele tipuri de exercitii care se incep cu bebelusul inca de la varsta de o luna.
Rotiri ale talpii
Aceste exercitii sunt foarte simple si totodata foarte relaxante pentru bebelus. Se prinde gamba bebelusului cu o mana, avand grija sa strangeti delicat, apoi usor cu cealalata mana i se apuca talpa micutului si se roteste usor de 10 ori in fiecare sens, fara a forta. Exercitiul se face pentru ambele picioare.
Ulterior, dupa varsta de 4 luni se pot incepe si alte exercitii.
Flexia si extensia gambei pe coapsa
Se prinde cu o mana coapsa micutului, se ridica la unghi de 90 de grade cu trunchiul in timp ce copilul este culcat pe spate, apoi se intinde si se indoaie gamba, presionand usor cateva secunde gamba pe coapsa. Exercitiul se repeta de cate 15 ori pentru fiecare picior.
Flexia coapsei pe trunchi
Copilul este culcat pe spate, apoi i se indoaie piciorusele astfel incat sa se execute flexia gambelor pe coapse. Piciorusele i se tin lipite. Apoi in aceasta pozitie se flexeaza coapsele pe trunchi, presionand usor abdomenul pret de cateva secunde. Reveniti usor la pozitia initiala si reluati exercitiul. Exercitiul se repeta de 15 ori.
Flexia picioarelor pe abdomen
Bebelusul ramane culcat pe spate. Se prind gleznele micutului cu o mana, apoi cu cealalta se mentin genunchii prin apasare pe rotule astfel incat sa nu se indoaie. Se ridica apoi picioarele lipite si drepte si se face flexia usoara si selicata pe abdomen. Coapsele nu vor atinge abdomenul micutului. Reveniti lent. Repetati exercitiul de 15 ori.
Exercitii pentru brate
Aceste exercitii se incep dupa luna a patra de la nastere.
Exercitii pentru incheietura mainii
Se prinde palma micutului si se roteste de 10 ori in fiecare sens, intarind astfel articulatia mainii. Apoi se apasa usor palma spre antebrat si sementine astfel doua secunde, apoi se revine lent si se repeta exercitiul de 10 ori. Apoi se prind degetelele micutului si se intind, facand totodata extensia mainii pe antebrat. Degetele se vor arcui usor. Se repeta de 10 ori exercitiu.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?