Exercitiile fizice se pot face inca din fasa, iar medicii recomanda sa obisnuiti copiii inca de mici cu miscarea, aceasta reprezentand o atitudine sanatoasa de viata cu care, din pacate, putini dintre noi mai sunt obisnuiti.

Flexia antebratului pe brat

Acest exercitiu se face pentru ambele maini odata. Micutul sta intins pe spate, i se prind incheieturile mainilor si se va indoi antebratul pe brat. Micutul va incerca usor sa se opuna, intarindu-si astfel tonusul bratelor.

Apoi i se ridica bratele (deasupra capului) si se tin cateva secunde, apoi se coboara si se repeta exercitiu de 15 ori.

Exercitii pentru trunchi

Aceste se fac dupa varsta de 6 luni. Se prinde micutul intins pe spate de incheietura cotului si se trage delicat pana cand se ridica “in fundulet”, apoi se lasa lent pe spate. Se ridica micutul in felul acesta de 15 ori.

Exercitii pentru mers

Aceste exercitii se fac dupa ce bebelusul a inceput sa mearga “in patru labe”. Se aseaza bebelusul in fundulet. Se prinde de axile (subrat) si se ridica usor, foarte lent, astfel incat micutul sa inceapa sa se sprijine singur in picioruse. Repetati exercitiu de 10 ori. Dupa varsta de un an micutul se poate ridica tinandu-l de incheietura coatelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Caria dentară – ce este și cum se tratează EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil

Este indicat sa va creati si voi, parintii, un program de exercitii fizice, pentru ca in doar cativa ani veti reprezenta un foarte bun exemplu pentru copil.

Exercitiile pentru bebelus sunt recomandate la cel putin jumatate de ora de la trezire, oricand in timpul zilei, o data pe zi. Daca se fac seara, le veti face inainte de baita bebelusului, cu o ora inainte de culcare. Recomandabil este insa ca aceste exercitii sa fie realizate dimineata.

Un articol de Iulia Dibu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri