Flexia antebratului pe brat
Acest exercitiu se face pentru ambele maini odata. Micutul sta intins pe spate, i se prind incheieturile mainilor si se va indoi antebratul pe brat. Micutul va incerca usor sa se opuna, intarindu-si astfel tonusul bratelor.
Apoi i se ridica bratele (deasupra capului) si se tin cateva secunde, apoi se coboara si se repeta exercitiu de 15 ori.
Exercitii pentru trunchi
Aceste se fac dupa varsta de 6 luni. Se prinde micutul intins pe spate de incheietura cotului si se trage delicat pana cand se ridica “in fundulet”, apoi se lasa lent pe spate. Se ridica micutul in felul acesta de 15 ori.
Exercitii pentru mers
Aceste exercitii se fac dupa ce bebelusul a inceput sa mearga “in patru labe”. Se aseaza bebelusul in fundulet. Se prinde de axile (subrat) si se ridica usor, foarte lent, astfel incat micutul sa inceapa sa se sprijine singur in picioruse. Repetati exercitiu de 10 ori. Dupa varsta de un an micutul se poate ridica tinandu-l de incheietura coatelor.
Este indicat sa va creati si voi, parintii, un program de exercitii fizice, pentru ca in doar cativa ani veti reprezenta un foarte bun exemplu pentru copil.
Exercitiile pentru bebelus sunt recomandate la cel putin jumatate de ora de la trezire, oricand in timpul zilei, o data pe zi. Daca se fac seara, le veti face inainte de baita bebelusului, cu o ora inainte de culcare. Recomandabil este insa ca aceste exercitii sa fie realizate dimineata.
Un articol de Iulia Dibu
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.