10 Februarie 2012 publicat în Copil 14 share-uri

Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, la invitatia organizatorilor Bienalei de la Venetia, participa la organizarea „Carnavalului International al Copiilor – editia a treia”, eveniment dedicat publicului tanar care se desfasoara in perioada 11-21 februarie 2012. Este pentru prima data cand Romania isi aduce contributia la acest eveniment care anul trecut a atras 24.500 vizitatori in 11 zile.

Tema propusa pentru 2012 de catre organizatori este „Povesti si ganduri”. Vizitarea expozitiei si participarea la diferitele activitati organizate cu aceasta ocazie pentru grupuri scolare, familii sau vizitatori individuali (tururi ghidate, ateliere artistice, spectacole, zone interactive, lecturi, prezentari) sunt gratuite.


Sediul principal al „Carnavalului International al Copiilor” este Giardini della Biennale din Venetia. Carnavalul are trei sectiuni:
a. Activitatile organizate direct de catre Bienala de la Venetia in Pavilionul central;
b. Activitatile organizate de catre tarile participante in Pavilionul central (sectiune in care se incadreaza si Romania);
c. Activitatile organizate de catre tarile invitate in propriile pavilioane.

In 2012, evenimentului s-au mai alaturat Austria, Australia, Germania, Marea Britanie, Olanda si SUA.

Pornind de la tema generala propusa de organizatori pentru prezenta editie, proiectul cu care Romania participa se intituleaza “Povestea animalelor”. Pentru realizarea acestuia, Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia si Institutul Cultural Roman din Bucuresti colaboreaza cu Anaid Art Gallery si Global Mindscape (Bucuresti), precum si cu Australians Studying Abroad (Melbourne).

Proiectul, coordonat de Alexandru Damian, vicecomisar al Romaniei la Bienala si coordonator arte vizuale, si de Angelica Iacob, specialist in educatie culturala, implica doua sectiuni care se impletesc si dialogheaza pentru a oferi o experienta de neuitat vizitatorilor de toate varstele.

Componenta principala este expozitia intitulata „Lighioane si Supralighioane”, alcatuita dintr-o serie de lucrari realizate de Grupul artistic “Soap Art Kollectiv” (Raluca Arnautu & Suzana Dan). Expozitia valorifica bogatia culturii contemporane romanesti prin prezentarea unor lucrari artistice inedite, o colectie de animale confectionate din materiale textile. Printre fiintele care populeaza spatiul expozitional se numara paianjenul ascuns intr-un colt al camerei, imaginat de Raluca Arnautu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri