10 Februarie 2012 publicat în Copil 14 share-uri

Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, la invitatia organizatorilor Bienalei de la Venetia, participa la organizarea „Carnavalului International al Copiilor – editia a treia”, eveniment dedicat publicului tanar care se desfasoara in perioada 11-21 februarie 2012. Este pentru prima data cand Romania isi aduce contributia la acest eveniment care anul trecut a atras 24.500 vizitatori in 11 zile.

Acesta a fost hranit de un baietel si a crescut mai mare decat o pisica, decat un caine, decat o caracatita sau un sarpe. Cele trei pisici lacome care au mancat colectia de gainuse a stapanului lor, vanatorul, si au ajuns din acest motiv sa-si piarda capetele, sunt concepute de catre Suzana Dan. Balaurii care de obicei ne inspira teama ne ofera surprize in expozitie: balaurul semnat „Soap Art Kollectiv” este unul blanos si prietenos. A fost gasit de catre niste copii intr-un sat si a calatorit in toata lumea, devenind celebru. Deoarece nimeni nu ne spune ce s-a intamplat cu balaurii dupa ce au fost ucisi de catre un print sau un alt personaj de poveste, Suzana Dan ne prezinta teoria potrivit careia acestia s-au transformat in dealuri, lacuri si pesteri.

In expozitie mai intelegem, tot prin viziunea Suzanei Dan, modul in care broasca testoasa a reusit sa-si gaseasca o casa dintr-o coaja de nuca, dar si cat de mult timp i-a trebuit pentru a invata ca, la apropierea unui pericol, poate sa-si ascunda picioarele si capul in carapace. Sarpele care a mancat visine si pisica vedeta (ambele imaginate de Raluca Arnautu) sau casutele sufletelor realizate de Suzana Dan, completeaza aceasta lume a copilariei incarcata de multe povesti si personaje.

Expozitia beneficiaza de activitati educative si ateliere de creatie dedicate copiilor cu varste intre 6 si 14 ani, reunite sub titlul „Povestea animalelor”. Activitatile educative se vor desfasura direct in spatiul expozitional, pe baza unor fise de lucru cu informatii adecvate varstei si cu un design atractiv, iar atelierele de creatie cu inscriere individualavor fi sustinute intr-o sala special amenajata, potrivit urmatorului program:

  • Sambata, 11 februarie, incepand cu ora 16.00 (in limba romana, copii de 6-12 ani)
  • Duminica, 12 februarie, incepand cu ora 16.00 (in limba engleza, copii de 6-12 ani)
  • Miercuri, 15 februarie, incepand cu ora 16.00 (in limba italiana, copii de 10-14 ani)
  • Vineri, 17 februarie, incepand cu ora 16.00 (in limba italiana, copii de 10-14 ani)

Inscrieri pentru atelierul din data de 11 februarie: Alexandru Damian, alexandru.damian@icr.ro,
320 2670179, 041 5242309

Inscrieri pentru atelierele din zilele de 12, 15 si 17 februarie: Promozione LaBiennale,
promozione@labiennale.org, 041 5218 828

Mai multe detalii despre participarea Romaniei la eveniment: Angelica Iacob,
angelica@globalmindscape.ro, 0724 083 932; Alexandru Damian, alexandru.damian@icr.ro,
041 5242309

Mai multe detalii despre „Carnavalului International al Copiilor – editia a treia”:
https://carnevale.labiennale.org

Comunicat de presa

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri