Copiii ajung adesea rasfatati daca parintii nu isi dozeaza comportamentul in fata acestora. De multe ori pare mai usor sa multumesti un copil daca ii faci placerile, insa acest coportament al parintilor va duce la izolarea copilului, la devierea comportamentului acestuia spre isterie, egoism si posesivitate, rezultand un tip de copil pe care cu totii il numim... rasfatat.

Apoi invatati-i sa le pastreze pentru ca altele nu vor primi prea curand. Daca le strica, raman fara jucarii. In felul acesta cei mici vor sti ca nu trebuie sa planga si sa urle in vreun magazin pentru vreo jucarie caci oricum nu primesc una cand vor ei,decat daca au rezultate bune sau un comportament foarte bun si v-ati hotarat sa iesiti la cumparaturi in semn de recompensa. Totodata copilul va aprecia mai mult ceea ce are si veti face si economii.

Nu va fie teama sa pedepsiti copilul

Copilului trebuie sa ii explicati clar cand greseste si mai ales DE CE considerati ca a gresit, dar sa ii dati si lui dreptul la opinie. Apoi daca repeta greseala trebuie pedepsit. Adesea copilul repeta cu buna stiinta o greseala daca stie ca a scapat fara “reactiune” pentru actiunea sa, bazandu-se pe bunatatea parintelui. Din pacate parintii indulgenti nu fac decat rau printr-o astfel de atitudine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Nu acordati proritate copilului decat cand merita

Nu faceti din copilul dumneavoastra centrul Universului. Nu acordati prioritate cerintelor si dorintelor lui decat atunci cand meita. De exemplu daca va intrerupe dintr-o conversatie sau daca pur si simplu vrea ceva fara importanta cand duneavoatra aveti ceva important de facut, trebuie sa il atentionati cu privire la momentul in care este indicat sa intervina. Cu blandete, de fiecare data, apoi explicati-i ca data viitoare ii veti ignora comportamentul negativ.

Nu considerati ca nu este inca momentul pentru educatie

Copilul se educa inca din fasa, cu blandete, intotdeauna trebui sa ii aratati cum este bine, indiferent de varsta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri