Apoi invatati-i sa le pastreze pentru ca altele nu vor primi prea curand. Daca le strica, raman fara jucarii. In felul acesta cei mici vor sti ca nu trebuie sa planga si sa urle in vreun magazin pentru vreo jucarie caci oricum nu primesc una cand vor ei,decat daca au rezultate bune sau un comportament foarte bun si v-ati hotarat sa iesiti la cumparaturi in semn de recompensa. Totodata copilul va aprecia mai mult ceea ce are si veti face si economii.
Nu va fie teama sa pedepsiti copilul
Copilului trebuie sa ii explicati clar cand greseste si mai ales DE CE considerati ca a gresit, dar sa ii dati si lui dreptul la opinie. Apoi daca repeta greseala trebuie pedepsit. Adesea copilul repeta cu buna stiinta o greseala daca stie ca a scapat fara “reactiune” pentru actiunea sa, bazandu-se pe bunatatea parintelui. Din pacate parintii indulgenti nu fac decat rau printr-o astfel de atitudine.
Nu acordati proritate copilului decat cand merita
Nu faceti din copilul dumneavoastra centrul Universului. Nu acordati prioritate cerintelor si dorintelor lui decat atunci cand meita. De exemplu daca va intrerupe dintr-o conversatie sau daca pur si simplu vrea ceva fara importanta cand duneavoatra aveti ceva important de facut, trebuie sa il atentionati cu privire la momentul in care este indicat sa intervina. Cu blandete, de fiecare data, apoi explicati-i ca data viitoare ii veti ignora comportamentul negativ.
Nu considerati ca nu este inca momentul pentru educatie
Copilul se educa inca din fasa, cu blandete, intotdeauna trebui sa ii aratati cum este bine, indiferent de varsta.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.