26 Martie 2012 publicat în Copil 85 share-uri

Din pacate, rata divorturilor a inceput sa creasca din ce in ce mai mult in ultimii ani iar acest lucru se simte mai ales la nivelul copiilor. Din cauza situatiilor conflictuale de acasa, copiii isi schimba personalitatea iar viitorul si sanatatea lor au de suferit.

Pentru parinti: Solutii de abordare ale situatiilor conflictuale

Indiferent de motivele pentru care parintii se cearta sau de intensitatea discutiilor pe care le au, ei trebuie sa inteleaga impactul puternic pe care acestea il au asupra copiilor lor. Parintii sunt sigurii care pot schimba sau ar trebui sa schimbe situatia si starea de conflict in care si-au tras si copiii.


Una din solutii ar fi ca parintii sa isi poarte certurile cat mai in privat, iar in fata copiilor totul sa fie normal, lipsit de tensiuni si stari conflictuale. Indiferent de situatie, parintii nu trebuie sa isi implice copiii in discutiile lor sau in certurile lor si nici sa ii transforme vreodata in aliatii lor impotriva celuilalt.

In cazul in care relatia dintre parinti este atat de puternic afectata incat sa nu se mai poata reveni la o stare de pace si iubire, partenerii pot lua in calcul varianta despartirii. Multi considera ca este bine sa ramana impreuna doar de dragul copiilor, dar ei nu realizeaza ca, de fapt, in acest fel ei fac mult rau copiilor decat bine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Kidz.ro iti recomanda mai multe articole despre sanatatea ta si a familiei tale:

Cand adevarul doare: Cum ii spui copilului despre despartirea parintilor

Comportamentul copiilor dupa divortul sau despartirea parintilor

Divortez! Ce se va intampla cu copiii mei...

Psihoterapia de cuplu si familie

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri