28 Martie 2012 publicat în Copil 19 share-uri

Aproximativ 7% din copii sufera de astm bronsic. Aceasta nu este o afectiune fatala dar, netratata, poate duce la insuficienta respiratorie.

Tratamentul pentru astmul bronsic depinde si de severitatea bolii.

Copilul isi poate ameliora simptomele cu ajutorul imunoterapiei (intarirea sistemului imunitar in fata factorilor alergeni).

Este necesar ca un copil care sufera de astm bronsic sa fie ferit de spatiile pline de praf (case de la tara in care se intalnesc obiecte vechi, prafuite si paturi de lana, perne de puf pline de praf) sau in care se intalnesc obiecte in care praful se poate depune (mobila, covoare, mochete etc.).


Casa trebuie aerisita natural si se evita folosirea aerului conditionat (sau trebuie schimbat filtrul des). Si in cazul utilizarii unui aspirator este recomandabila schimbarea deasa a filtrelor.

Copilul care sufera de astmul bronsic nu trebuie sa locuiasca in aceeasi casa cu animalele si trebuie ferit de fumul de tigara si de zonele puternic poluate.

Pentru ameliorarea simptomelor sunt recomandate activitatile fizice (in cazul in care nu ele sunt factori declansatori ai crizelor) si petrecerea timpului in zone cu aer curat (munte, mare, padure etc.).

Kidz.ro iti recomanda mai multe articole despre sanatatea ta si a familiei tale:

Astmul bronsic la copii - o afectiune riscanta

Astmul la copii

6 Simptome ale copilului pe care nu trebie sa le ignori

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri