22 Iunie 2012 publicat în Copil 17 share-uri

Nu exista niste reguli batute in cuie care au fost demonstrate ca sunt bune pentru sanatatea copiilor... Totusi, exista cateva reguli simple, obisnuite dar de mare efect atunci cand vine vorba de bunastarea celor mici. Descopera si tu care sunt ele.

Dati-i mai putine macaruri grase

Aveti foarte mare atentie la cantitatea de grasimi pe care alimentele cu care va hraniti copilul le au. Nu trebuie sa va faceti griji din cauza colesterolului, dar nu este bine sa neglijati aspect pentru ca el este foarte important in dezvoltarea oricarui organism. Incercati sa nu il ingreunati cu prea multe mancaruri grase, procesate, prajite etc. Evitati pe cat de mult posibil toate semi-preparatele pentru ca pot avea un impact negativ asupra greutatii copilului.

Paharul de lapte pe zi

Sau mai bine zis doua pahare de lapte pe zi. Un copil are nevoie de calciu pentru a-si dezvolta sistemul osos asa cum trebuie, asadar va recomandam ca zilnic sa ii serviti doua pahare de lapte pe zi pentru a primi calciul necesar unei bune functionari a organismului dar si pentru a-i intari sistemul osos.

Hidratarea este cheia

Stiati ca jumatate din greutatea noastra este numai apa? Asa cum pentru a ne mentine corpurile sanatoase trebuie sa mancam, asa trebuie sa bem si apa. Hidratati-va corespunzatorul copilul si obisnuiti-l sa bea cel putin 5 pahare de apa pe zi. Acest aspect capata o importanta si mai mare daca vremea de afara este caniculara.


Fiti activi!

Copiii au o tona de energie asa ca trebuie sa gasiti cateva modalitati bune si constructive prin care sa le-o consumati. Una din ele este, evident, miscarea. Nu numai ca le va consuma energia, dar ii va fi ajuta sa se dezvolte frumos, ii va disciplina, ii va face puternici, ii va ajuta sa isi faca prieteni si ii va distra.

Image © Shutterstock - 74040895

Fii un exemplu pentru copilul tau!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri