3 August 2012 publicat în Copil 29 share-uri

Alimentatia la copii pe timp de vara trebuie sa "profite" de bogatia de fructe si legume de sezon, care nu pot lipsi dintr-o alimentatie sanatoasa.

3. Lipide pentru dezvoltarea creierului la copil

Lipidele sunt extrem de importante in dieta copiilor, cu conditia sa nu fie grasimi hidrogenate si grasimi trans care se gasesc in produsele de patiserie si cofetarie, in dulciuri, margarine.

Lipidele nesaturate sunt lipide sanatoase pentru copilul dumneavoastra.

Lipide nesaturate se gasesc in uleiul de masline pe care il puteti adauga in salatele de legume care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia sanatoasa a copiilor.

4. Fibre pentru o burtica sanatoasa

Fibrele ajuta la tranzitul digestiv, fiind direct implicate in functionalitatea si sanatatea sistemului digestiv al copilului.

Fibrele ajuta deasemenea la eliminarea produsilor toxici de digestive si metabolism, fiind ca niste “maturatori” ai intestinelor.

Fibrele sunt exclusive de origine vegetala, de aceea le intalnim in toate produsele vegetale neprocesate: fructe, legume, cereale integrale si seminte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

5. Apa. Hidratarea copilului

Hidratarea optima este extrem de importanta pentru sanatatea copilului si pentru ca el sa nu sufere de efectele nedorite ale deshidratarii.

Copiii se deshidrateaza mult mai usor decat adultii iar organismul lor contine apa intr-un procent mult mai mare decat la adulti.

Se recmanda apa plata sau sucuri de fructe consumate imediat, proaspete.

Se evita sucurile carbogazoase si toate bauturile care contin coloranti si conservanti artificiali.

Sursa foto: shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri