3 August 2012 publicat în Copil 4 share-uri

Ce ai putea face insa atunci cand cei mici fac, inevitabil, anumite lucruri pe care cu totii le catalogam ca fiind unele “rele” sau nu tocmai aducatoare de veselie?

Incearca sa schimbi supararea cu empatia. Odata ce copiii isi dau seama ca esti de partea lor, ei se vor simti in siguranta si vor putea comunica mult mai bine ceea ce ii deranjeaza sau ii supara. Spune-le celor mici ca ai nevoie de ceva timp sa te gandesti la ceea ce s-a intamplat, timp in care sa te calmezi si sa te gandesti si la motive, iar apoi vei reusi sa comunici altfel cu cei mici.

Daca cei mici sunt ingrijorati ca ii vei pedepsi sau ii vei certa veti intra cu totii intr-un fel de cerc: tu te vei supara pentru cele intamplate, iar ei vor incepe sa minta sau sa faca lucruri care e clar ca te vor supara, doar pentru ca nu se simt destul de in siguranta sa vorbeasca deschis cu tine.

Singura metoda de a-i face pe cei mici sa invete ceva din tot ce s-a intamplat este sa aveti o conversatie calma asupra celor ce s-au petrecut, iar pentru a face asta aveti nevoie de comunicare din partea celor mici, vreti sa stiti care sunt motivele lor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE

Intrebarile cu raspunsuri monisilabice nu ajuta pe nimeni. In loc de “E adevarat ca tu ai inceput sa te certi cu X?” mai simplu si mai benefic pentru toata lumea este “De ce v-ati certat?” “Crezi ca a ajutat pe cineva ca ai reactionat asa?

Citeste tot articolul pe UrbanKid.ro

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri