1 August 2012 publicat în Copil 1 share-uri

Numai gandul ca cineva poate sa-ti loveasca sau sa-ti supere unul dintre copii te scoate din minti, dar exista si la aceasta situatie o exceptie: atunci cand cel care face asta este de fapt celalalt copil al tau.

Ce poti face sa nu se ajunga la asta? Sa incerci sa previi astfel de situatii prin acordarea de timp! Da, timpul este de multe ori cel mai bun raspuns si vorbim despre timp petrecut cu ambii copii, dar si timp special pentru fiecare dintre ei.

Glume, secrete, jocuri numai de ei stiute, toate acestea fac ca timpul petrecut cu cei mici sa fie un adevarat medicament pentru momentele in care ei sunt suparati. Si inca ceva: nu e frumos ca atunci cand sunteti cu unul dintre copii sa nu incetati din a povesti despre… celalalt. Voi cum v-ati simti daca cel mic in loc sa stea si sa povesteasca alaturi de voi ar vorbi mereu doar despre doamna educatoare? Asa-i ca se numeste gelozie?

Si totusi ce faci atunci cand se intampla? Cel mare l-a lovit pe cel mic sau invers? In primul rand stai calm, respira adanc si daca inca esti suparat sau suparata fa o pauza de cateva minute in care sa te linistesti. Dupa ce vorbesti cu cel mic lovit si il linistesti, explicandu-i ca fratele sau sora lui nu a vrut sa reactioneze asa ce faci? Il pedepsesti pe “vinovat”? Tendinta este sa faci asta, dar oare nu este si el o victima?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine!

Cititi tot articolul pe UrbanKid.ro

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri