3 Septembrie 2012 publicat în Copil 65 share-uri

Inteligenta copilului sau IQ poate fi antrenata si dezvoltata inca de la varste mici si nu inceteaza niciodata, de-alungul vietii. Inteligenta este un proces activ si creierul isi dezvolta conexiuni pe tot parcursul vietii.

5 Metode de a creste IQ copilului

Creierul copilului cunoaste o dezvoltare uimitoare in primii ani de viata. Incepand de la nastere si pana la “venerabila” varsta de 4 ani, creierul copilului se dezvolta in proportie de 90% din creierul viitorului adult.

sursa foto:shutterstock

De aceea perioada prescolara este optima pentru parintii care doresc sa stimuleze inteligenta copilului. Inteligenta copilului sau IQ-ul are o parte mostenita genetic si o parte care “se cultiva”, de-alungul vietii.

1 Afectivitatea

Poate parea curios, dar studiile au demonstrate ca sentimentele pozitive precum dragostea, afectiunea parintilor, un mediu familial calduros au o influenta puternica asupra inteligentei viitorului adult.

Emotiile pozitive creeaza conexiunile neuronale care stau la baza relationarii interumane si inteligentei emotionale, trasaturi care vor face usoara integrarea sociala a copilului.Deasemenea creierul copilului “invata” atasamentul fata de alte fiinte si isi dezvolta personalitatea afectiva.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Caria dentară – ce este și cum se tratează 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Prin urmare, daca doriti sa aveti un copil inteligent, acordati-i afectiune pe toata durata dezvoltarii lui dar mai ales in primii ani, stati de vorba cu el cu atentie, folositi limbajul nonverbal.

Atentie, afectiunea nu inseamna rasfat, cel din urma, avand efecte cu totul nedorite asupra dezvoltarii copilului.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri