Pe langa alimentele bio, isi fac loc pe piata noastra si dulciurile cu ingrediente 100% naturale. Industria bio, eco, organica devine o nisa ce creste de la un an la altul. Procedeul nu este tocmai simplu, dar rezultatul este unul spectaculos si foarte sanatos.

Comunicat de presa

Conform rezultatelor unui studiu realizat de Ideaplus Insight privind achizitia de produse bio, 43,29% dintre respondenti doresc sa gaseasca o varietate mai mare de produse bio romanesti.
Dulciurile ecologice au intrat recent pe piața pentru a satisface pofta consumatorilor care doresc sa evite produsele chimice sintetice. Practic, producatorii s-au intors la vechile retete si dau culoare produselor dulci cu sucuri din fructe sau legume.

De ce nu sunt bune dulciurile rafinate pentru copii?

dulciuri bio pentru copii
Componenta de baza a dulciurilor gasite pe rafturile magazinelor este zaharul rafinat. Acest tip de zahar nu face altceva decat sa creeze dependenta. In plus, pentru ca nivelul de insulina este cand mare, cand mic, se genereaza senzatia de foame, iar copiii au tendinta de a manca prea mult. De aici se ajunge foarte usor la obezitate. Iar lucrurile nu se opresc aici. Pe fondul obezitatii, apar diverse probleme la pancreas, pot fi dezvoltate boli cardiovasculare, deficit de calciu si diabet. In plus, este bine cunoscut faptul ca zaharul contribuie la aparitia cariilor.

Excesul de glucide rafinate, grasimi si aditivi alimentari din produsele rafinate dau micutului doar dependenta si nu ii ofera niciun fel de nutrienti.

In schimb, dulciurile bio sunt acele produse care au la baza zahar nerafinat, uleiuri care nu sunt procesate si care in general nu contin niciun fel de aditivi alimentari, nici un fel de arome, substante chimice ori nocive pentru organism.

Ce contine o ciocolata bio

Concret, o ciocolata facuta din ingrediente naturale poate contine unt de cacao, lapte praf integral, zahar de trestie brut, vanilie de bourbon, lecitina din floarea soarelui. Dupa preferinte, aceste produse pot avea si stafide, alune, nuci sau arahide. Fiecare produs poate contine urme din toate tipurile de nuci si grau, iar ingredientele sunt obtinute din culturi controlate organic.

Gama de dulciuri bio se afla in plina expansiune, iar pe langa ciocolata se mai gasesc si acadele, batoane, bomboane sau caramele. Insa, este foarte important sa nu confundam produsele bio cu cele dietetice. Deci, dulciurile bio/organice nu contin conservanti, si daca contin acestia sunt naturali. Pentru cele fara conservanti este foarte important sa stim ca ele nu rezista o vesnicie. Tocmai de aceea, ar fi bine sa le consumam in maximum doua zile.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului (P) Dulciurile bio, varianta sanatoasa de indulcire.