29 Octombrie 2012 publicat în Copil 7 share-uri

Alergiile alimentare nu au un tratament specific, ci doar simptomatic, insa trebuie tratate cu maxima seriozitate, intrucat pot duce chiar la pierderea vietii prin soc anafilactic.

Cele mai frecvente alimente implicate in declansarea socului anafilactic sunt:

  • Arahide
  • Nuci, migdale, nuci pecan, caju
  • Oua
  • Peste
  • Fructe de mare

Alergia la produsele din lapte

Alergiile alimentare produse de lactate nu reprezinta acelasi lucru cu intoleranta la lactoza. Alergia este declansata de anticorpi specifici anti-proteina din lapte, pe care ii dezvolta o anumita persoana, iar intoleranta este determinata de absenta (genetica) a enzimelor necesare pentru digestia laptelui. Simptomele pot fi insa, asemanatoare: voma, dureri abdominale.

Alergiile la produsele lactate se pot ”vindeca” in timp, pana la varsta adulta, la un procent insemnat de copii (in jur de 80%), spre deosebire de alergiile la arahide care pot persista toata viata.

Alergia la arahide

Arahidele detin primul loc in randul alimentelor care produc alergii amenintatoare de viata. Arahidele nu sunt nuci, sunt leguminoase, din aceeasi familie cu soia, fasolea, mazarea, nautul si roscovele. Cu toate acestea, 25%-50% din persoanele alergice la arahide, dezvolta alergii si la nuci.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Alergia la oua

Alergia dezvoltata in copilarie la proteinele din ou, poate, deasemenea, sa dispara pana la maturitate. Proteine din ou se gasesc si in compozitia vaccinurilor antigripale, de aceea parintii trebuie sa fie foarte atenti!

sursa foto: shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri