, 30 Noiembrie -0001 publicat în Copil 14 share-uri

Patrula de Reciclare este programul de educatie ecologica centrat pe colectarea Deseurilor de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE) al Asociatiei Romane pentru Reciclare – RoRec, desfasurat in unitati de invatamant pre-universitar din toata tara, in parteneriat cu Primariile locale si Inspectoratele Scolare Judetene.

Comunicat de presa

De la deschiderea inscrierilor cel mai rapid s-au mobilizat unitatile de invatamant din judetele Suceava, Botosani si Iasi, unde s-au inscris deja 30 de unitati de invatamant, limita maxima de participare admisa pentru fiecare judet.

Foarte aproape se afla brasovenii si timisorenii, cu 24 unitati de invatamant inscrise in Patrula. Urmeaza judetele Teleorman – 23 institutii, Harghita – 20 si Constanta – 17 institutii inscrise.

Elevii inscrisi ca agenti ai Patrulei de reciclare se vor stradui sa informeze si sa educe cat mai multi membri ai comunitatilor lor despre riscurile pastrarii si debarasarii necorespunzatoare de DEEE si ii vor mobiliza sa le aduca la colectare in containerele amplasate in unitatea lor de invatamant.

Sub indrumarea profesorilor coordonatori, agentii Patrulelor de reciclare au libertatea de a-si pune in aplicare propriile idei pentru a atinge obiectivele programului: ei vor initia campanii de informare si colectare, vor realiza materiale, desene, texte, jocuri tematice, tot atatea mijloace de educare a publicului si stimulare a colectarii DEEE, care, la finalul editiei din mai 2013, le pot aduce premii.

Pentru profesorii coordonatori, Patrula de reciclare reprezinta oportunitatea de a face parte, inca de la inceput, dintr-o initiativa inedita, de anvergura nationala, care ii sprijina in misiunea lor de a forma o generatie de tineri caracterizata de simtul responsabilitatii, grija fata de mediul inconjurator, implicare in comunitate si incredere in propria putere de a aduce schimbari benefice in societate.

Asteptam profesorii sa se inscrie online, pana in 9 noiembrie, pe www.rorec.ro/ro/patrula-de-reciclare/inscrie. Evolutia programului poate fi urmarita si pe pagina facebook Patrula de reciclare.

Asociaţia Romana pentru Reciclare - RoRec este o organizaţie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producatori europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi imbunataţirea calitaţii mediului inconjurator şi a sanataţii umane, pentru utilizarea raţionala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea in sectorul economic de materii prime.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri