16 Noiembrie 2012 publicat în Copil 24 share-uri

Gesturile copiilor pot fi un limbaj graitor pentru parinti, daca sunt corect interpretate. Sa descifram "limbajul semnelor", semnificatia pentru unele din cele mai banale gesturi.

Cele mai comune gesturi ale copiilor si semnificatia lor

1 Mersul semet

Mersul vioi, semet, al copilului arata incredere in sine si dorinta de afirmare, astfel incat sa fie in centrul atentiei.

2 Cu mainile in solduri

Mainile in solduri reprezinta un semn de nerabdare ori de graba. In alte circumstante, pot exprima si agresivitate sau dorinta de a domina.

Cea din urma semnificatie o puteti observa atunci cand copiii se cearta intre ei, sau se cearta cu parintii.

3 Leganatul picioarelor

Cand copilul isi balanseaza picioarele in aer, atunci cand sta pe un scaun este, de cele mai multe ori, un semn ca se plictiseste si are nevoie de ceva mai "interesant".

4 Incrucisarea bratelor

Adoptarea unei pozitii cu bratele incrucisate poate fi un semn defensiv, de aparare.

5 Mersul cu mainile in buzunar

Daca un copil merge cu mainile in buzunar, fara sa fie frig afara, este un gest care tradeaza tristete, deprimare sau descurajare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscopul Italian al Dragostei pentru 2023: Momente de cumpănă pentru unele zodii, noi începuturi sau fericire absolută pentru altele! Previziunile în iubire pe un an pentru fiecare zodie Creează o atmosferă de bucurie și sărbătoare în casa ta în aceste zile: Cele mai frumoase coronițe de Paște, pot schimba radical aspectul locuinței tale! Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

6 Obrazul sprijinit cu mana

Copilul isi sprijina capul (obrazul) cu mana, atunci cand se gandeste sau evalueaza o anumita problema. Daca foloseste intreaga palma pentru a-si sprijini obrazul, este un semn de plictiseala.

sursa foto:sxc.hu;shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri