28 Noiembrie 2012 publicat în Copil 18 share-uri

Programul "Apa potabila pentru copii", considerat ca fiind una dintre inovatiile de impact din lume, a fost recompensat cu premiul Economist Social Innovation.

Comunicat de presa

Programul global al companiei Procter & Gamble “Apa potabila pentru copii”, considerat ca fiind una dintre inovatiile de impact din lume, a fost recompensat cu premiul Economist Social Innovation.

“Suntem onorati sa primim acest premiu, fiind in acelasi timp inspirati de angajatii si partenerii nostri globali care au contribuit la asigurarea a 5 miliarde de litri de apa potabila in tarile in curs de dezvoltare, ajutand astfel la salvarea a aproximativ 30.000 de vieti” a spus Bob McDonald, Presedinte, Director Executiv General si Presedinte al Consiliului de Administratie al P&G.

Programul “Apa potabila pentru copii” se deruleaza in peste 65 de tari, cu sprijinul partenerilor campaniei care ajuta la distributia pachetelelor cu substanta purificatoare.. Aceste pachetele contin o tehnologie patentata, o pudra care transforma apa murdara si contaminata in apa curata si potabila.

Premile au fost decernate in cadrul celei de-a 11-a editie a The Economist Annual Innovation Gala, care a avut loc in Centrul NAFTA din Londra, participantii fiind reprezentanti de marca din diferite domenii : business, academic, cercetare, dezvoltare si politic.

Opt categorii au fost analizate, printre care biostiinta, energie si mediul inconjurator, inovatii sociale si telecomunicatii.

Aceste premii au celebrat oameniii din spatele proiectelor de succes “cei care au visat si cei care au facut, cei ale caror inovatii au transformat in bine lumea in care traim”.

Printre castigatorii din acest an s-au numarat: Google, Garmin, GeneTech si Mit.

P&G a fost reprezentat la ceremonie de catre Dr. Phil Souter, seful departamentului de cercetare si dezvoltare al P&G, inventatorul purificatorului de apa si de catre Dr. Greg Allgood, fondatorul si directorul organizatiei non-profit “Apa potabila pentru copii” inca din 2004, care ajuta ca inovatia lui Souter sa ajunga la familiile si copiii din tarile in curs de dezvoltare.

” Lucrand la acest proiect am realizat ca uneori, viata ne pune intr-o situatie decisiva – ne deschide o usa pentru a face o diferenta” a declarat Dr. Souter.

“Cateodata este norocul, cateodata este destinul cel care ne ajuta sa recunostem oportunitatea si apoi sa folosim resursele necesare si propriul nostru talent pentru a putea profita de aceasta”. Sunt coplesit de faptul ca inovatia noastra a ajutat atat de multa lume. Impart acest premiu cu persoanele ce continua sa lucreze la acest program “Apa potabila pentru copii.”

The Economist a numit munca lui Dr. Allgood ca fiind a doua inovatie a acestui program, prentru ca acesta a dezvoltat noi strategii de distribuitie cu sprijinul unor organizatii globale si a identificat metode de a populariza programul prin intermediul parteneriatelor.

“Acest premiu celebreaza oamenii din spatele inovatiilor, cei care implementeaza o idee pentru a imbunatati lumea” a spus editorul Tom Standage de la The Economist. “ Aceasta inovatie si munca din spatele ei salveaza vieti”.

“P&G doreste sa deruleze in continuare acest program, chiar sa-l extinda, pentru a-si atinge obiectivul de a salva o viata pe ora prin furnizarea a 2 miliarde de litri de apa potabila in fiecare an pana in 2020”.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri