3 Decembrie 2012 publicat în Copil 1 share-uri

Desi pare greu de crezut, problemele specifice adolescentei ne pot marca considerabil si pentru toata viata! La fel se intampla si cu acneea, aceasta afectiune atat de comuna la varste fragede.

Comunicat de presa

Acneea produce ecouri deloc de neglijat in personalitatea individului, din cauza vulnerabilitatii care caracterizează orice adolescent. In cazurile mai grave, spun specialistii, acneea provoaca depresie si chiar dezechilibre de perceptie a sinelui care persista si la varsta maturitatii.

Psihologul Razvan Balan explica ce se petrece in mintea unui tanar afectat de acnee si ii sfatuieste pe adulti cum sa reactioneaza in situatii limita.

”Ca orice alta boala sau afectiune cu impact vizual, daca este netratata, si acneea poate conduce la depresie.

Adolescentul bolnav are framantari interioare si o dorinta acerba de a scapa rapid de problema, motiv pentru care cauta tot felul de remedii pe Internet, la prieteni, dar rareori la medicul specialist - atitudine care are doua explicatii: una de ordin educational, alta de ordin material.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Pana la depresie, care este deja o tulburare psihica grava, adolescentii trec prin stari de anxietate, frustrari, stima de sine scazuta, autoizolare”, spune psihologul Razvan Balan de la Clinica Carezone.

Ce e de facut? Atat parintii, cat si rudele apropiate sau prietenii adolescentilor cu acnee ar trebui sa urmeasca cu atentie daca acestia au schimbari de dispozitie, sa-i indrume catre specialistii care le pot oferi sfaturi competente si tratamente adecvate si personalizate atat de natura chimica, dar si de ordin psihologic.

Suferinta celei/celui in cauza nu trebuie bagatelizata deoarece este una cat se poate de serioasa si intensa.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri