Increderea in sine si stima de sine joaca un rol important in capacitatea copilului de a face anumite lucruri si de a se raporta la ceilati.Increderea in sine nu este innascuta, ea se poate educa si in familie.

Niciodata nu dati curs:

  • Maniei
  • Jignirilor
  • Razbunarii
  • Invinovatirii
  • Neincrederii

Parintele este cel mai important model pentru copilul sau.

Este foarte important sa-i lasati copilului libertatea de a alege dintre mai multe optiuni propuse de dumneavoastra, ca sa-l obisnuiti sa ia singur decizii.

Nu-i oferiti totul pe tava, lasati-l sa gaseasca si singur solutii la diverse sarcini, spre exemplu sa aleaga singur cu ce sa se imbrace, sa-si faca singur temele.

Cu cat va avea de infruntat mai multe obstacole, va deveni mai competent si mai increzator in propriile puteri.

6 Nimeni nu-i perfect

Nu reactionati violent, nu va aratati dezamagiti de greselile copilului. Explicati-i cum trebuia sa procedeze, fiti alaturi de el, aratati-i ca nimeni nu este perfect si astfel il veti incuraja sa nu-si piarda stima de sine si sa devina increzator ca se va descurca mai bine pe viitor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

De multe ori nu “esecul” spulbera increderea in sine a copiilor, ci dezamagirea afisata de cei dragi ai lor din familie.

Nu faceti comparatii intre copii, incercati sa apreciati abilitatile individuale si talentele fiecaruia. Insuflati copilului curajul de a invata din greseli si de a le depasi, pentru a progresa.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri