7 Ianuarie 2013 publicat în Copil 68 share-uri

Cu ocazia sarbatorii Sfantului Ioan Botezatorul , ne-am amintit semnificatia numelui Ioan/Ioana, dar si semnificatia celor mai frecvente prenume folosite in 2012.

Semnificatia celor mai frecvente prenume din 2012!

Pe 7 ianuarie sarbatorim soborul Sfantului Ioan Botezatorul, cel care L-a botezat pe Iisus Hristos in Iordan. Cu ocazia acestei minunate sarbatori, este si ziua onomastica pentru foarte multi romani.

In anul 2012, un numar semnificativ de fetite ( 3.642) au fost botezate cu prenumele Ioana. Prenumele Ioana a castigat locul 3 in randul celor mai frecvente prenume daruite copiilor romani in anul ce tocmai a trecut.

In randul baietilor, prenumele Ionut, a fost utilizat pentru botez in 2012, de 3.298 ori, fiind pe locul 5 in topul prenumelor masculine.

Semnificatia numelui Ioan/ Ioana

Ioan inseamna “dar de la Dumnezeu” , “binecuvantarea Domnului” dar si “Dumnezeu a avut mila”. Numele provine din limba ebraica, compus din "Jahve" in forma sa scurta "Jo" si "hanan" (a avea mila).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Nume derivate: Ioana, Ioanid, Ion, Ionel, Ionela, Ionut, Ionita, Jan, Janina, Oana, Nelu, Nela, Nica.

Locul intai in randul prenumelor feminine folosite la botez, a fost in 2012, Maria, utilizat de 12.800 de ori. Pe locul doi, a fost Elena (3.969) si pe locul patru, Andreea.

Semnificatia numelui Maria

Numele de fata Maria este de origine ebraica, provenind de la “Miryam” care inseamna "copil dorit".

In acceptiunea egipteana, numele Maria ar putea veni de la mry –“ iubit” sau mr –“ iubire”. In interpretarea latina, semnificatia numelui Maria este” stea de mare”.

Nume derivate: Mariana, Marieta, Marilena, Marinela, Marisa, Mimi.

sursa foto: sxc.hu; shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri