Pampers, in parteneriat cu Societatea Romana de Pediatrie, a dezvoltat in luna decembrie un studiu ce a vizat perspectiva mamicilor asupra unei ingrijiri de cinci stele a copilasilor lor.

Comunicat de presa

Studiul realizat de Pampers Premium Care, in parteneriat cu Societatea Romana de Pediatrie, arata ca:
96 % dintre mamicile intervievate considera ca scutecul utilizat trebuie sa ii asigure micutului protectie maxima si libertate de miscare.

Fiecare mamica doreste sa-i ofere micutului sau cea mai buna ingrijire, inca din primele clipe de viata. Dar fiecare gandeste si simte diferit. De aceea, Pampers, in parteneriat cu Societatea Romana de Pediatrie, a dezvoltat in luna decembrie un studiu ce a vizat perspectiva mamicilor asupra unei ingrijiri de cinci stele a copilasilor lor.

 

Un numar de aproximativ 1000 de mamici au fost implicate in proiect, impartasind modul in care isi ingrijesc micutul, aducand in prim-plan atat aspectele ce tin de sanatatea lui, cat si pe cele legate de dezvoltarea personalitatii ori de educatia celui mic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

76 % dintre mamici apeleaza la expertii in ingrijirea copiilor, fiind constiente de importanta sfaturilor primite din partea persoanelor avizate. Mai mult decat atat, copilasii sunt dusi la medic ori de cate ori este nevoie. Astfel, aproximativ jumatate dintre respondente opteaza pentru controalele periodice lunare, in timp ce cealalta jumatate apeleaza la medic de fiecare data cand copilul da semne de imbolnavire.

Scutecul utilizat a reprezentat o alta tema abordata in cadrul studiului, stiind cu totii ca mamicile au opinii diferite in ceea ce priveste protectia impotriva umezelii atunci cand vine vorba de pielea sensibila a bebelusului lor. Totusi, aproape 96 % dintre ele au fost insa de acord asupra importantei utilizarii unor produse care sa ii ofere celui mic protectie maxima, dar si libertate deplina de miscare, pentru a se putea misca in voie si descoperi lumea cu bucurie.

4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate

“Pielea sensibila a bebelusilor se datoreaza unor particularitati la aceasta varsta (este fina, fragila, mai subtire decat pielea adultilor, are o permeabilitate mare si prezinta anumite functii care nu sunt maturate inca). Este foarte important ca pielea acestuia sa fie uscata si protejata de leziunile cauzate de excesul de umezeala, de temperatura nepotrivita sau de contactul cu diferite tesaturi care pot vatama epiderma.

Pielea bebelusilor trebuie protejata de agresiunea unor agenti chimici sau infectiosi, de frictiunea minima a vestimentatiei. De aceea, este necesar ca scutecul copilului sa aiba o putere mare de absorbtie, sa fie flexibil si sa nu il stranga”, afirma medicul pediatru Roxana Rusu Pusca, expert Pampers.

Din punct de vedere educational, mamicile intervievate in cadrul studiului au sustinut ca prin educatia oferita celor mici, sunt vizate transmiterea unor valori precum vointa si corectitudine, onestitate deplina, integritate si altruism. “Valorile personale ale fiecaruia dintre noi se contureaza inca din copilarie, unele din ele pastrandu-se, altele nu.

Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare?

Cu cat aceste valori sunt mai inalte, cu atat contributia individului la societatea in care traieste va fi mai incarcata de

si putem cu adevarat spera la o lume mai buna. Valorile pe care mamicile din tara noastra isi doresc sa le transmita prin educatie copiilor fac parte din acea categorie a valorilor inalte, care, integrate in sistemul de valori al copiilor, vor reusi cu siguranta sa schimbe in sens pozitiv lumea actuala”, sustine psiholog Cristiana Haica, expert Pampers.

84 % dintre mamicile intervievate au inclus in topul lucrurilor care il fac fericit pe copilasul lor ingrijirea, protectia si dragostea permanenta, neconditionata pe care acesta o primeste din partea parintilor. Pentru 89 % dintre acestea, dezvoltarea sanatoasa si armonioasa a bebelusului se bazeaza pe o relatie stransa cu parintii, pentru ca cel mic sa se simta intru totul protejat si sa poata explora lumea cu incredere.

Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

99 % dintre respondente au adus de asemenea in prim-plan parintii si familia, ca avand cea mai mare influenta in formarea personalitatii copilului in primii ani de viata.

“Constientizarea acestor aspecte ale relatiei parinte-copil sunt intr-adevar garantia unui echilibru psiho-emotional al copilului si a unei relatii armonioase cu acesta. Cercetarile stiintifice, studiile psihologice au aratat intr-adevar ca cea mai mare influenta in formarea persoanalitatii copilului o au in primii ani de viata parintii si familia, iar faptul ca aproape in unanimitate este afirmat acest lucru de mamicile intervievate, arata ca acestea sunt constiente de rolul pe care il au in viata copilului lor, asumandu-si cu maturitate responsabilitatile ce decurg din acest rol”, adauga psihologul Cristiana Haica.

Studiul a fost realizat online, pe pagina de Facebook a Pampers – “ Lumea Mamicilor”, la acesta luand parte in perioada 11.12.2012 – 06.01.2013 un numar de aproximativ 1000 de mamici.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

Despre Pampers Premium Care

Dezvoltat cu ajutorul tehnologiei Dry Max, noul Premium Care este cel mai subtire scutec super-absorbant de la Pampers. Cu 20 % mai subtire si mai confortabil, Premium Care ii asigura micutului o ultra protectie impotriva umezelii, de pana la 12 ore. In plus, pentru o fixare pe cat de sigura, pe atat de confortabila, noul Pampers Premium Care dispune de un sistem flexibil de prindere, disponibil pentru toate marimile, oferindu-i copilului libertate de mişcare şi protecţie in acelaşi timp. Ultra ingrijirea pielii este asigurata acum de stratul exterior ce lasa pielea sa respire, de lotiunea speciala din Aloe Vera cu efect hidratant si protector (marimile 1-5), precum si de un sistem unic de absorbtie a scaunelor moi (marimile 1-3). Confortul bebelusului este de asemenea important pentru Pampers. Astfel, materialul utilizat in crearea Premium Care este moale ca bumbacul, placut la atingere, iar stratul exterior care acum este si mai catifelat, protejeaza cu delicatete zona acoperita de scutec.

Pampers, recomandat de Societatea Romana de Pediatrie, vine in sprijinul parintilor, oferind o protectie de 5 stele pentru cea mai pretentioasa piele din lume, aceea a bebelusului mult iubit. Cu Pampers Premium Care, pielea sa va fi mereu uscata, curata, hidratata si sanatoasa, pentru ca el sa poata porni in lunga calatorie de descoperire a lumii.

Despre Societatea Romana de Pediatrie

Societatea Romana de Pediatrie este o organizatie profesionala si stiintifica a medicilor pediatri, neguvernamentala, apolitica, nonprofit, cu personalitate juridica deplin autonoma din punct de vedere structural, functional si economic.
Ea isi propune sa raspunda problemelor care apar in perioada postnatala, a copilariei si a adolescentei. Incepand cu medicina preventiva, continuand cu metodele de tratament a bolilor cronice sau acute tipice si pana la strategiile de terapie intensiva, toate aceste subiecte sunt temele de interes pentru pediatrie.
 

Foto fr si main: By Liudmila Fadzeyeva /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri