Exista numeroase metode naturiste care pot ameliora durerile de gat ale copiilor.

Remedii naturiste pentru durerea de gat a copilului

Cea mai frecventa cauza de aparitia a durerilor in gat, la copii sunt virozele respiratorii (gripa, raceala, crup), care uneori se pot complica si cu o infectie bacteriana (streptococ).

1 Lamaie

Daca este posibil si copilul este suficient de mare, gargara cu suc cald de lamaie, amelioreaza durerile in gat.
La fel de eficienta este gargara cu amestecul din otet de mere, miere si ceai de musetel.

2 Musetel

Compresele cat mai calde cu infuzie concentrata de musetel, se aplica pe gat, pentru a calma durerea din gat a copilului.

3 Usturoi

Usturoiul este “antibioticul” natural care nu produce nicio reactie adversa. Preparati pentru copil un sirop de usturoi care ii va alunga durerea din gat si raceala.

Se zdrobesc 5 catei de usturoi si se adauga 5 lingurite de zahar si putina apa. Amestecul se pune pe foc pana da in clocot. Apoi se lasa 5 minute si se strecoara zeama, din care se da o lingurita/zi copilului, dimineata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City

4 Cataplasme cu cartofi

Se fierb 2 cartofi mari si se zdrobec pentru a se obtine un piure. Se aseaza pe o batista si se pun calzi in jurul gatului, acoperindu-se deasupra cu un prosop si un fular de lana.Se tine pana se racesc cartofii.
O alta reteta presupune aplicarea de cartofi cruzi razuiti si stropiti cu otet de mere.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri