Deficitul de atentie cu hiperactivitate este o conditie patologica, in care, copilul este incapabil sa-si mentina concentrarea si atentia asupra unei sarcini date.
Simptome comune ale deficitului de atentie:
1.Incapacitatea de a-si mentine atentia asupra unei activitati
Copilul nu poate asculta pana la capat o discutie, avand probleme la scoala, nu-si poate implini sarcinile, pentru ca nu-si poate mentine concentrarea.
De asemenea exista o incapacitate de a observa detalii si de aceea copiii sunt supusi diverselor accidente sau greseli “din neatentie”.
2 Hiperactivitatea
Copilul este in permanent “agitat” si intr-o continua miscare: alearga, se catara, vorbesc incontinuu.
3 Impulsivitatea
Copilul cu deficit de atentie, “nu are rabdare” sa asculte pana la capat, de aceea intrerupe discutiile, raspunde spontan sau actioneaza “fara sa gandeasca”.
De multe ori acesti copii deranjeaza orele sau nu sunt capabili sa lege prietenii.
Cauze ale deficitului de atentie
Cauzele acestui sindrom nu sunt pe deplin elucidate. Printre ipoteze s-au enumerat: scaderea activitatii cerebrale in zonele din creier responsabile cu mentinerea atentiei si concentrarea, dezechilibre la nivelul neurotransmitatorilor cerebrali si componenta genetica.
S-a observat ca acest sindrom apare in familii, cu o anumita determinare genetica.
sursa foto:sxc.hu
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.