Tratament pentru deficitul de atentie
Tratamentul acestui sindrom include atat medicatie cat si terapie comportamentala si consiliere psihologica.
Parintii se pot implica in tratamentul copiilor, stabilind un program foarte strict, cu sarcini bine trasate, care sa fie indeplinite zilnic la fel, ca o rutina, astfel incat copilul sa fie ajutat sa-si ordoneze actiunile si activitatile.
Parintii trebuie sa aiba grija si la dieta copilului.
O dieta bogata in proteine de buna calitate (ou, carne, proteine vegetale: soia, fasole) , grasimi sanatoase (din nuci, seminte, peste) si cereale integrale ajuta la o mai buna functionare a neuronilor.
S-a observat ca aportul crescut de vitamina C (citrice, kiwi) scade nivelul hormonilor de stress si creste imunitatea, fiind de ajutor in cazul acestui sindrom.
Dimpotriva, dulciurile, aditivii (E-urile) agraveaza simptomele copilului cu deficit de atentie, producand hiperstimularea anumitor arii cerebrale.
Parintii trebuie sa fereasca acesti copii si de efectul nociv al televizorului.
Sportul si deficitul de atentie
Sportul este foarte indicat in cadrul tratamentului deficitului de atentie, intrucat produce eliberarea unor neurotransmitatori benefici: endorfine, serotonina care reduc anxietatea, stresul si hiperactivitatea.
Sportul creste oxigenarea centrilor nervosi, crescand puterea de concentrare si performanta scolara. Se recomanda mai ales exercitiile aerobice.
sursa foto:shutterstock;depositphotos
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?