Dopamina
Ultimele studii au aratat o legatura intre nivelul scazut al dopaminei la nivel cerebral si aparitia sindromului deficitului de atentie.Dopamina este un neurotransmitator implicat in multiple functii cerebrale, incluzand: miscarea, atentia, concentrarea, memorarea.
O anumita mutatie genetica produce o variatie la nivelul unui receptor pentru dopamina din creier, ducand la aparitia simptomelor specifice deficitului de atentie.
Studiul ofera o explicatie a faptului ca medicamentele care cresc nivelul dopaminei in creier, amelioreaza simptomele deficitului de atentie.
Anumite droguri (nicotina, cocaina) cresc nivelul dopaminei, de aceea persoanele cu sindromul deficitului de atentie pot avea un risc mai mare al consumului de droguri.
Sarcina
S-a observat ca riscul copiilor de a avea sindromul deficitului de atentie este de doua ori mai mare, daca in timpul sarcinii, mamele nu au renuntat la tutun sau alcool.
Alcoolul si nicotina in timpul sarcinii, afecteaza neuronii fatului care produc neurotransmitatori.
Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.
sursa foto:sxc.hu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?