Dieta de primavara pentru copii
1 Anghinare
Anghinarea este o planta provenita din regiunea mediteraneeana, care se foloseste foarte mult in gastronomia italiana si spaniola.Anghinarea contine antioxidanti (polifenoli, flavone), vitaminele A, B, C, mangan, fosfor, fier, lipide, zaharuri.
Anghinarea este si un remediu natural pentru afectiuni hepatice, afectiuni ale circulatiei sangvine, afectiuni renale, diabet.
Anghinarea infloreste in perioada martie-mai, fiind recomandata integrarea ei in dieta copiilor.
2 Sparanghel
Sparanghelul este o alta sursa naturala de sanatate, ce ar trebui inclusa in dieta de primavera a celor mici, perioada lui de crestere fiind martie-iunie.
Nutrientii continuti in sparanghel: fibre, vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, acid folic), vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, mangan.
3 Fasole verde
Fasolea este o planta leguminoasa originara din America, pe care o gasim proaspata din aprilie pana in octombrie.
Fasolea este o sursa de proteine, fibre, vitamine si minerale: calciu, fosfor, fier, magneziu, sodiu, potasiu, zinc, ideale pentru cresterea copilului.
4 Ridichi
Ridichea este o sursa de vitamin si minerale, ideala pentru salatele micutilor. Ridichea este bogata in vitamina C, B1, magneziu, fier si calciu.
Ridichea ajuta la eliminarea toxinelor si are un efect benefic asupra ficatului si tractului digestiv.
sursa foto:sxc.hu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?