Dieta de primavara pentru copii
1 Anghinare
Anghinarea este o planta provenita din regiunea mediteraneeana, care se foloseste foarte mult in gastronomia italiana si spaniola.Anghinarea contine antioxidanti (polifenoli, flavone), vitaminele A, B, C, mangan, fosfor, fier, lipide, zaharuri.
Anghinarea este si un remediu natural pentru afectiuni hepatice, afectiuni ale circulatiei sangvine, afectiuni renale, diabet.
Anghinarea infloreste in perioada martie-mai, fiind recomandata integrarea ei in dieta copiilor.
2 Sparanghel
Sparanghelul este o alta sursa naturala de sanatate, ce ar trebui inclusa in dieta de primavera a celor mici, perioada lui de crestere fiind martie-iunie.
Nutrientii continuti in sparanghel: fibre, vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, acid folic), vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, mangan.
3 Fasole verde
Fasolea este o planta leguminoasa originara din America, pe care o gasim proaspata din aprilie pana in octombrie.
Fasolea este o sursa de proteine, fibre, vitamine si minerale: calciu, fosfor, fier, magneziu, sodiu, potasiu, zinc, ideale pentru cresterea copilului.
4 Ridichi
Ridichea este o sursa de vitamin si minerale, ideala pentru salatele micutilor. Ridichea este bogata in vitamina C, B1, magneziu, fier si calciu.
Ridichea ajuta la eliminarea toxinelor si are un efect benefic asupra ficatului si tractului digestiv.
sursa foto:sxc.hu
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.