Dulciurile din comert
Ciocolata si bomboanele din comert sunt bazate pe un amestec de zaharuri si grasimi (adesea periculoase, din categoria grasimilor trans-grasimi vegetale hidrogenate-de care este indicat sa ne “ferim”)- “asezonat” cu aditivi alimentari (E-uri), unii dintre ei cancerigeni.
Aceasta “combinatie” de ingrediente este foarte greu de metabolizat de ficatul copiilor, devenind toxica, oricat de ridicat poate fi costul produsului.
Atentie la specificatia “grasime vegetala” de pe eticheta: fara alta precizare, de obicei ascunde o grasime trans (hidrogenata).
De aceea, cand vine vorba de sanatatea copiilor, “pretul” nu conteaza, ci eticheta!
E-uri din bomboane si ciocolata
E-urile din dulciuri produc dezechilibre ale organismului copiilor mai ales pe termen lung.
Anumite cercetari afirma ca alimentatia bogata in aditivi si grasimi nocive are o influenta nefasta inclusiv asupra IQ-ului si a dezvoltarii creierului copiilor.
Cei mai des intalniti aditivi din compozitia ciocolatei si bomboanelor sunt:
- E 102 tartrazina
- E 120 acid carminic
- E 132 indigotina
- E 200 acid sorbic
- E 270 acid lactic
- E 330 acid citric
- E 339 fosfat de sodiu
- E 415 guma xantan
- E 420 sorbitol
- E 450 difosfati
- E 475 esteri poligliceridici ai acizilor grasi
- E 476 poliglicerol poliricinoleat
- E 1103 invertaza
sursa foto:sxc.hu

McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei