19 Aprilie 2013 publicat în Copil 14 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Inainte de a oferi dulciuri micutilor, analizati ingredientele inscrise pe eticheta. Daca produsul contine grasimi hidrogenate si un numar “impresionant” de E-uri, cu siguranta nu este recomandat copiilor.

E 102

Tartrazina: aditiv alimentar din categoria colorantilor sintetici azoici. Confera culoarea galbena produselor si bauturilor. In combinatie cu benzoatii (E210-215), tartrazina este implicata intr-un procent mare de cazuri de sindrom de hiperactivitate (ADHD) la copii, ca si E 122 (azorubina)- din pufuleti.

Astmaticii, de asemenea, pot prezenta simptome in urma consumului de tartrazina, deoarece este cunoscuta ca agent care elibereaza histamina. Unele studii atribuie tartrazinei un puternic efect cancerigen, in special la nivelul glandei tiroide.

E 120

Acid carminic, carmin: aditiv alimentar din categoria colorantilor.
Confera culoarea rosie si este folosit in bauturi alcoolice si nealcoolice (sucuri “naturale”), produse din carne, lapte, oua, legume, fructe, cereale, dulciuri. Produce hiperactivitate la animalele de laborator.

E 132

Indigotina: aditiv alimentar din categoria colorantilor sintetici. Confera culoarea albastra. Se gaseste in prajituri, biscuiti, napolitane, snacksuri, produse de cofetarie, bomboane.

Este un compus pe baza de iod, care poate provoca tulburari la nivelul glandei tiroide. Poate functiona si ca eliberator de histamina, intensificand simptomele caracteristice astmului.

E 200

Acid sorbic: aditiv alimentar din categoria conservantilor, poate cauza reactii alergice, distruge vitamina B12.

Apare in produse de panificatie si patisserie, dulciuri, racoritoare, unele produse conservate din fructe si legume, gemuri, jeleuri, guma de mestecat.

E 270

Acidul lactic: nu ar trebui dat bebelusilor sau copiilor mici, deoarece acestia nu au inca dezvoltate enzimele care sa metabolizeze aceste forme de lactati.

E 339

Fosfat de sodiu: aditiv alimentar cu functii de regulator de aciditate, emulgator, umectant si stabilizator (de retinere a apei si de ingrosare), care se prezinta sub formele E 339(i) - Fosfat monosodic, E 339(ii) - Fosfat disodic si E 339(iii) - Fosfat trisodic. Cantitatile prea mari de fosfati pot cauza tulburari metabolice.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri