19 Aprilie 2013 publicat în Copil 14 share-uri

Inainte de a oferi dulciuri micutilor, analizati ingredientele inscrise pe eticheta. Daca produsul contine grasimi hidrogenate si un numar “impresionant” de E-uri, cu siguranta nu este recomandat copiilor.

E 415

Guma xantan: stabilizator din dulciuri, creme, grasimi snacksuri, inghetate. Produce tulburari digestive.

E 420

Sorbitol: aditiv alimentar cu rol de indulcitor hipocaloric, stabilizator, umectant, agent de volum si de ingrosare, prezent in mod natural in fructe, dar obtinut pentru uz industrial din dextroza.
Se prezinta sub forma E 420(i) - Sorbitol sau E 420(ii) - Sirop de sorbitol.

Se gaseste in produse de cofetarie si patiserie, deserturi pe baza de cereale, cacao, lapte, guma de mestecat.
Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici, carora poate sa le produca tulburari gastrice.

E 450

Difosfati
Sunt saruri de sodiu, potasiu, calciu sau magneziu ale acidului fosforic. Se gaseste in snacksuri, cereale pentru micul dejun, bauturi din ciocolata. Produce tulburari de metabolism, scade absorbtia de fosfor si calciu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Caria dentară – ce este și cum se tratează Ghid pentru alegerea mobilierului interior

E 475

Esteri poligliceridici ai acizilor grasi: se gasesc in dulciuri, deserturi si produse de cofetarie, in produse fine de panificatie si cereal. Pot provoca boli ale ficatului.

E 476

Poliglicerol poliricinoleat: aditiv alimentar cu rol de stabilizator si emulgator, obtinut din poliglicerol si ulei din arborele de ricin.

Se utilizeaza in special in produse de cofetarie pe baza de cacao si in ciocolata. La animalele de laborator a produs efecte hepato si nefrotoxice.

E 1103

Invertaza: este o enzima care produce descompunerea zaharului (sucrozei) in fructoza si glucoza, de obicei sub forma de sirop de zahar invertit.

Se utilizeaza in unele produse fine de ciocolata, cat si in unele produse fine de cofetarie sau patiserie. Acest aditiv nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

Concluzia despre dulciuri

Inlocuiti toate dulciurile oferite copiilor cu fructele naturale/confiate si nu “cedati” dorintelor copiilor pentru dulciurile din comert.

Obisnuinta este a doua natura, de aceea educati gustul copiilor pentru fructe, parintii trebuind sa fie cel dintai exemplu in acest sens.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto:sxc.hu


articol de ioana paunescu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri