7 Igiena nou-nascutului
Este foarte importanta pastrarea in conditii de igiena si curatenie maxima a nou-nascutului. Dat fiind particularitatile tegumentelor la nou-nascut, legate de lipsa stratului cornos, lipsa Ph-ului acid, lipsa florei saprofite, deficienta de aparare imunitara locala, riscul infectiilor cu poarta de intrare cutanata este foarte mare. In acest sens este foarte important spalatul pe maini ori de cite ori se vine in contact cu copilul;
Baia generala, trebuie efectuata zilnic de preferinta la aceeiasi ora ; se va insista asupra temperaturii apei de baie testata cu termometrul(25 grade C)
Foarte important este si masajului inainte sau dupa baie cu ulei cu vitamina F sau ulei fiert si racit.
8 Camera nou-nascutului
Camera sa fie curata si plasata in partea insorita a locuintei. Temperatura din camera sa fie intre 20-22 grade cu 2 grade mai mult la baie; umiditatea aerului la un grad de umiditate de 50-60% folosind aparate speciale sau vase cu apa;
Aerisirea camerei se va face de 3-4 ori pe zi.
9 Baile de aer
Bebelusul va fi scos zilnic in aer liber dupa primele 2-3 saptamani, initial 10-15 minute si ulterior se va creste progresiv la 3-4 ore de 1-2 ori pe zi.
Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.
sursa foto:shutterstock
articol de ioana paunescu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?