13 Mai 2013 publicat în Copil 36 share-uri

Soarele ne este prieten sau dusman? Depinde cand si cat ne bucuram de razele lui.

Beneficiile pentru sanatate aduse de soare

Soarele este “prietenul” copiilor, daca expunerea la soare se face dimineata pana la orele 11 si seara dupa orele 17. Va prezentam cateva motive pentru care nu merita sa ne ferim copiii de soare ca de un dusman:

1 Cresterea imunitatii

Desi numarul germenilor pe care ii contactam vara este chiar mai crescut decat in timpul iernii, nu ne imbolnavim la fel de usor. Aceasta se datoreaza, in primul rand, unei portii mai mari de soare de care ne bucuram.

Razele soarelui stimuleaza apararea naturala a organismului si creste imunitatea.

Se considera ca bebelusii nascuti in lunile de vara au o imunitate mai buna si vor suferi mai rar de afectiuni ale cailor respiratorii.

2 Intarirea oaselor

Ca sa fie rezistente, oasele copiilor aflati in perioada de crestere au nevoie de lumina soarelui. In piele se gaseste un precursor al vitaminei D, care se transforma in vitamina D, sub actiunea radiatiilor solare si ulterior, sub actiunea unor enzime din ficat si rinichi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop Împreună în arte și simțiri

Vitamina D este indispensabila pentru absorbtia digestiva a calciului, dar si pentru depozitarea in oase a acestui mineral.

O dieta bogata in calciu, fara un aport suficient de vitamina D poate duce la aparitia rahitismului, o boala care afecteaza cresterea si dezvoltarea sistemului osos al copiilor si creste riscul aparitiei fracturilor si deformarilor osoase.

sursa foto:shutterstock;sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri