13 Mai 2013 publicat în Copil 36 share-uri

Soarele ne este prieten sau dusman? Depinde cand si cat ne bucuram de razele lui.

3 Stimularea endorfinelor

Lumina naturala provenita de la razele soarelui determina cresterea sintezei anumitor neurohormoni (endorfinele). Aceste substante au un rol benefic pentru organism, ameliorand starea psihica, determinand cresterea optimismului si a bunei-dispozitii.

Cercetarile au aratat ca endorfinele sunt analgezice si antipiretice naturale, reducand durerea, febra si crescand imunitatea.

Un alt rol important al endorfinelor este cel de regenerare, de “intinerire” la nivelul celulelor intregului organism, inclusiv la nivelul neuronilor si de activare a metabolismului.

4 Protectie impotriva bolilor

Dupa cum ne aminteste proverbul, "in casa in care intra soarele nu intra doctorul”!

Razele de soare distrug microbul tuberculozei, ciupercile, iar un nivel ridicat de vitamina D s-a demonstrat ca are un efect protector impotriva cancerului si a bolilor cronice precum: hipertensiunea arterial sau diabetul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop Împreună în arte și simțiri

Din necesarul zilnic de vitamina D, 90% se formeaza la nivelul pielii si 10% este preluata din alimentatie (peste, produse lactate, galbenus de ou).

Studii recente au confirmat faptul ca vitamina D inhiba cresterea si inmultirea celulelor tumorale, avand un efect protector impotriva cancerului de san, de intestin, de prostata si de piele!

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri