31 Mai 2013 publicat în Copil 55 share-uri

Calciul este un mineral esential pentru cresterea copiilor, asigurand dezvoltarea sistemului osos, a muschilor dar si a unor dintisori sanatosi.

2 Seminte si nuci bogate in calciu

Dintre seminte, cele mai bogate in calciu sunt semintele de susan si semintele de in.
Migdalele si nucile au un continut foarte ridicat de calciu si de acizi grasi omega-3 si omega-6 atat de importanti pentru mentinerea sanatatii sistemului nervos si cardiovascular.

3 Vegetale cu frunze verzi

Vegetalele cu frunze verzi sunt surse majore de calciu. Varza, spanacul, bamele, salata verde, broccoli, varza de Bruxelles, patrunjelul, ceapa verde, usturoiul, pastarnacul, telina, morcovul, rosiile sunt surse bogate de calciu si foarte sanatoase pentru copii.

4 Leguminoasele

O alta categorie de alimente cu un bogat continut de calciu, sunt leguminoasele. Dintre acestea, pe locul intai se afla soia, apoi celelalte: fasolea, nautul, lintea, mazarea.
5 Ciuperci

6 Pulberea de roscove

Concluzie

Toate produsele lactate contin cantitati importante de calciu, dar absorbtia lui poate fi scazuta, deoarece pentru o buna absorbtie a calciului sunt necesare doua conditii:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri