IN ACEST ARTICOL:
Jucariile nu reprezinta simple obiecte care sa ii amuze si sa ii linisteasca pe cei mici, ci au si rolul de a le incuraja imaginatia si creativitatea si de a-i ajuta sa se dezvolte atat din punct de vedere fizic, cat si emotional si intelectual.

10 Tipuri de jucarii educative

Gama de jucarii educative este foarte larga, astfel ca parintii au de unde alege atunci cand vine vorba de imbinarea procesului de joaca cu cel de educare si invatare.

Jucarii zornaitoare – nu numai ca ii distreaza pe bebelusi, dar ii si ajuta sa faca legatura intre actiune (agitarea obiectului) si rezultat (sunetul obtinut).

Jocuri lingvistice – acestea au rol activ in imbogatirea vocabularului celui mic.

Jucarii muzicale – pentru stimularea simturilor bebelusilor. Pentru copiii mai mari, jucariile muzicale le permit, prin imitatie, cantarea vocala.

Jucarii educative cu reguli – acestea sunt considerate punctul de plecare in procesul de socializare si disciplinare a copilului.

Jucarii educative in forma de cub – sunt esentiale pentru dezvoltarea abilitatilor vizuale si motorii ale copilului, acesta fiind pus sa le aseze in linie sau sa le suprapuna.

Mingiile – sunt recomandate pentru copiii de toate varstele, intrucat ii stimuleaza sa faca miscare.

Plastilina – este ideala pentru dezvoltarea imaginatiei copilului, deoarece el modeleaza diverse obiecte si figurine.

Cititi si:

10 jucarii educative irezsitibile pentru cei mici

15 jucarii vesele pentru bebelusi

Jucariile in viata copilului


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri