26 August 2013 publicat în Copil 2 share-uri

"Micul print" de Antoine Saint-Exupery, este o poveste ce va cucereste, cu siguranta, sufletele, indiferent ca sunteti copil sau adult. Cartea aduce in prim-plan valorile umane, responsabilitatea si legatura intre oameni, toleranta si spirit de aventura.

De 67 de ani, Micul print v-a cucerit sufletele, devenind un mit care a captivat intreaga planeta. Un gen aparte, fiind in acelasi timp si poveste poetico-filosofica si mit initiatic, cartea ne aduce in prim-plan valorile umane, responsabilitatea si legatura intre oameni, toleranta si spirit de aventura.

Este un titlu accesibil tuturor categoriilor de varsta, o poveste simpla si fermecatoare, spusa intr-un limbaj simplu, dar plin de poezie. O poveste incantatoare despre copilarie, singuratate si prietenie.

„Am trait astfel singur, fara a avea pe cineva cu care sa stau de vorba cu adevarat, pana ce am avut o pana in desertul Sahara, acum sase ani. Se stricase ceva la motor. Si cum n-aveam cu mine nici mecanic, nici pasageri, ma pregateam sa incerc sa fac, de unul singur, o reparatie dificila.

Era pentru mine o problema de viata si de moarte. Abia mai aveam apa de baut pentru opt zile. In prima seara am adormit pe nisip, la o mie de mile de orice tinut locuit. Eram mult mai izolat decat un naufragiat pe o pluta in mijlocul oceanului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cine este Diana Micu, expertul în imobiliare, care îți spune cele mai sincere previziuni în materie de proprietăti  Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE

Va inchipuiti atunci surpriza mea, in zori, cand m-a trezit un glas firav si ciudat. Zicea:

- Te rog... deseneaza-mi o oaie!

- Poftim?

- Deseneaza-mi o oaie...

Am sarit in picioare de parca as fi fost lovit de trasnet. M-am frecat la ochi. M-am uitat cu atentie. Si am vazut un prichindel cu totul extraordinar care ma privea cu gravitate. (...) M-am uitat asadar la acea aparitie facand ochii mari de uimire. Nu uitati ca ma gaseam la o mie de mile de orice tinut locuit.

Or, omuletul meu nu mi se parea a fi nici ratacit, nici mort de oboseala, nici mort de foame, nici mort de sete, nici mort de frica. Nu avea deloc infatisarea unui copil pierdut in mijlocul desertului, la o mie de mile de orice tinut locuit.

Cand am izbutit in cele din urma sa vorbesc, i-am spus:

- Dar... ce faci aici? Iar atunci el imi repeta, foarte bland, ca pe un lucru foarte serios:

adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald

- Te rog... deseneaza-mi o oaie... (...) Si asa am facut cunostinta cu micul print.“

Autor - Antoine de Saint-Exupery, Carte aparuta la editura RAO.

Cartea este disponibila pe Elefant.ro

Foto Micul print@Shutterstock.com

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri