Programul "Din nou la scoala" isi propune sa sprijine accesul la educatie si incurajarea performantei scolare.

Comunicat de presa

Editia a VII-a a programului „Din nou la scoala”

4.670 de copii au primit materiale scolare din partea voluntarilor Smithfield Romania

Sase caravane, patru zile, 66 de localitati la nivel national si 4.670 de copii – acesta este bilantul celei de-a VII-a editii a programului „Din nou la scoala”, un program de sprijin al accesului la educatie si incurajare a perfomantei scolare, program care se desfasoara in cadrul companiilor Smithfield Ferme, Smithfield Prod si Agroalim Distribution.

Cei 70 voluntari au parcurs peste 7.700 km si au impartit materiale scolare, dar si zambete si incurajari pentru un an scolar cu realizari deosebite pentru copiii din 66 de comunitati, orase si sate.

Anul acesta, celor 4.359 de elevi din cele 56 de scoli din judetele Timis si Arad vizitate de voluntari li s-au oferit ghiozdane si rechizite scolare, pentru un debut de bun augur al noului an scolar. Elevii claselor pregatitoare si ai grupelor prescolare s-au bucurat de pachete cadou care contin carti de colorat, acuarele, creioane colorate, carioca, hartie glasata si hartie creponata. Elevii din ciclul gimnazial au primit cate un hanorac potrivit pentru activitatile in aer liber si indemnul pentru o viata sanatoasa prin sport!

“Asigurarea accesului la educatie si incurajarea performantei scolare sunt valorile in care noi credem cu tarie, de aceea, sprijinim constant comunitatile in care ne desfasuram activitatea reamintindu-le, an de an, elevilor, ca suntem alaturi de ei si ca educatia reprezinta cheia reusitei, atat in viata personala, cat si in cariera”, a declarat Bogdan Mihail, Presedinte Smithfield Romania.

“Voluntarii Smithfield fac deja parte din familia noastra si le multumim pentru ajutorul pe care ni-l dau in a transmite mai departe elevilor mesajul lor: scoala reprezinta cea mai solida investitie in viitorul vostru!”, a declarat Viorel Popovici, Primarul localitatii Sanpetru Mare, judetul Timis, una dintre localitatile beneficiare ale programului “Din nou la scoala”.

Proiectul educational “Din nou la scoala” a debutat in anul 2007 la initiativa Smithfield Ferme. Incepand cu anul 2009, la acest program s-a alaturat si compania Smithfield Prod, iar din anul 2011 implementarea programului a devenit nationala, prin includerea localitatilor unde Agroalim Distribution desfasoara activitati. In total, in cadrul celor 7 editii ale programului au fost deja inclusi peste 18.000 de elevi din localitatile unde Smithfield Romania isi desfasoara activitatea (4 in 2007; 11 in 2008; 36 in 2009, 40 in 2010, 65 in 2011, 61 in 2012 si 66 in 2013).

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri