30 Septembrie 2013 publicat în Copil 19 share-uri

Alternativele educationale pentru copiii cu dizabilitati au fost luate in discutie in cadrul evenimentului ”Alternative pentru educatia copiilor cu cerinte speciale”. La eveniment au fost prezenti reprezentati ai tututor celor 6 metode alternative din Romania, dar si oficiali din Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Comunicat de presa

"Ne-am propus ca astazi sa aducem alternativele educationale intr-o dezbatere publica pentru ca exista multe metode pentru rezolvarea problemelor. Suntem constienti ca sunt monopoluri pentru terapiile destinate acestor copii, dar alternativele educationale inseamna o viziune asupra vietii. In proiectul nostru am avut ca obiectiv sa redescoperim scoala si miza a fost sa lucram pe baza cuplului parinte-copil. Suntem aici sa vedem alte perspective si modalitati de abordare asupra copiilor", a afirmat Daniela Visoianu, managerul proiectului “Sa redescoperim scoala”.

Evenimentul, care s-a desfasurat pe intreg parcursul zilei, face parte din proiectul “Sa redescoprim scoala”, implementat de Asociatia C4C Communication for Community, in parteneriat cu Consiliul Judetean Dambovita.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr

"Cred ca este intr-adevar timpul sa redescoperim scoala, pentru ca situatia actuala pune altfel problema. Pedagogiile nondirectioniste au deja o traditie si este nevoie de o schimbare. Avem exemple de reusite la nivel mondial si national, ceea ce arata ca economia sociala are resurse sa se ocupe de fiecare", a spus Gheorghe Felea, vicepresedinte al Comisiei Nationale pentru Alternative Educationale si consilier in cadrul Ministerului Educatiei.

Reprezentantii scolilor speciale au vorbit despre avantajele fiecarei metode alternative in parte, dar si aplicabilitatea acesteia in cazul copiilor cu cerinte educationale speciale, iar in a doua parte a evenimentului au tinut 6 ateliere de lucru interactive.

La eveniment au fost prezente peste 200 de persoane, reprezentanti ai scolilor speciale, scolilor private, ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, psihologi, mediatori scolari, logopezi, membri ai organizatiilor non-guvernamentale, persoane dedicate educarii copiilor etc.

MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii

Numarul persoanelor cu dizabilitati din Romania era, la sfarsitul anului 2012, de 687.596, dintre care 60.353 (8,8%) copii si 627.243 adulti (91,2%).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri