Institutul Lauenstein a fost primul lacas de pedagogie curativa de orientare antroposofica, intemeiat de Rudolf Steiner, in 1924. Impulsul dat de Steiner a fost dezvoltat de doctorul vienez Karl König. In prezent, aceasta metoda alternativa este prezenta in peste 40 de tari, in care sunt cuprinsi aproximativ 12.000 de copii.
Inceputul activitatii de pedagogie curativa in Romania, este legat de primul simpozion international de pedagogie Waldorf si pedagogie curativa, ce a avut loc la Deva, in septembrie 1990. In anul scolar 2012-2013, in Romania peste 300 de copii au beneficiat de serviciile oferite de centrele de pedagogie curativa.
La sfarsitul secolului XX, un profesor francez, Celestin Freinet pune bazele unui sistem denumit mai tarziu pedagogia Freinet. Pedagogia Freinet este activa, participativa si in intregime centrata pe copil. Ea respecta curriculum national si face parte din subsistemul invatamantului alternativ de stat.
Pedagogia Freinet permite copilului sa descopere singur o mare parte din ceea ce invata, dezvolta creativitatea si increderea de sine. Tipologia educatiei promovate de Freinet este invatarea centrata pe rezolvarea unor probleme de catre grupurile de copii aflate sub indrumarea cadrelor didactice.
Asociatia Internationala Step by Step a luat fiinta in anul 1999. Organizatie neguvernamentala, inregistrata in Olanda, aceasta reprezinta Asociatiile Nationale Step by Step din 29 de tari din Europa, Asia si America de Sud, din care face parte si Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala Step by Step Romania. Step by Step este o alternativa educationala care implementeaza metode de predare centrate pe copil si incurajeaza implicarea familiei si a comunitatii in invatamantul prescolar si scolar.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară