30 Septembrie 2013 publicat în Copil 19 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Alternativele educationale pentru copiii cu dizabilitati au fost luate in discutie in cadrul evenimentului ”Alternative pentru educatia copiilor cu cerinte speciale”. La eveniment au fost prezenti reprezentati ai tututor celor 6 metode alternative din Romania, dar si oficiali din Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

In alternativa Step by Step, copiii sunt incurajati sa faca alegeri, sa isi asume responsabilitatea pentru deciziile lor, sa isi exprime ideile in mod creativ, sa se ajute reciproc, sa isi dezvolte abilitatile de gandire critica si sa gandeasca liber. Copiii educati in spiritul Step by Step reusesc sa defineasca si sa rezolve singuri problemele cu care se confrunta, sa comunice usor cu cei din jur, sa inteleaga si sa negocieze.

Despre proiectul “Sa redescoperim scoala”

“Sa redescoperim scoala” este un proiect derulat de Asociatia C4C – Communication for Community, in parteneriat cu Consiliul Judetean Dambovita. Implementat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste in Oameni!”, proiectul este derulat in perioada 1 martie 2011 - 28 februarie 2014 in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Muntenia, scopul fiind sprijinirea integrarii sociale pe termen lung a tinerilor (prescolari si elevi) cu dizabilitati si a celor cu probleme de adaptare la programul scolar.

Grupul tinta implica prescolari si elevi cu dizabilitati de auz, de vorbire, locomotorii, de integrare psiho-comportamentala, de autism si diabet (precum si alte tipuri de dizabilitati conform clasificarii din legislatia nationala), cu varsta cuprinsa intre 6 si 16 ani, integrati intr-o forma de scolarizare.

Rezultate planificate:

a) asistenta prin actiuni specifice de prevenire a fenomenului de parasire timpurie a scolii pentru 2.400 de copii si 2.400 de parinti;

b) formarea a 400 de specialisti in aplicarea noilor solutii educationale alternative;

c) redactarea unui Manual de implementare a noilor metode si instrumente;

d) 3 studii anuale rezultate in urma sondajelor realizate in cadrul taberelor de vara;

e) o platforma e-learning cu arhitectura modulara deschisa, cu posibilitatea dezvoltarii si completarii cu noi solutii educationale alternative.

Infiintata in anul 2001, Asociatia C4C - Communication for Community are ca misiune sa devina un actor social care provoaca stereotipurile, propunand metode alternative de educatie si comunicare.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri