Tu iti lasi copilul sa se uite la televizor? Afla care sunt efectele nocive ale televizorului asupra copilului

La fel ca si dulciurile, si televizorul creeaza dependenta si are o multime de efecte nocive asupra sanatatii si educatiei copilului.

Efectele televizorului asupra copilului

Vizionarea indelungata a programelor de televiziune, pentru o perioada indelungata de timp, poate avea efecte dezastruoase asupra dezvoltarii copilului, mai ales daca acesta este lasat in fata televizorului de la o varsta frageda.

Copilul pana in 2 ani nu are voie deloc sa se uite la televizor, iar copiii cu varsta peste 3 ani nu trebuie sa petreaca mai mult de o ora in fata televizorului si acest interval de timp trebuie impartit pe reprize de cate 15 minute.

De asemenea, de o mare importanta sunt si programele pe care copilul le vizioneaza. Multi parinti isi lasa linistiti prichindelul in fata televizorului pentru a urmari desene animate, insa nu iau in calcul faptul ca aceste desene pot contine scene de violenta sau un limbaj neadecvat. Cel mai bine este sa va uitati impreuna cu micutul vostru la televizor si sa alegeti, printre episoadele de desene animate, si programe educative si linistitoare precum un documentar despre animale sau despre natura.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

In felul acesta, aveti un control mai bun asupra programelor televizate si puteti comenta impreuna emisiunea pe care o urmariti; mai mult de-atat, ii puteti explica o multime de lucruri pe care poate nu le-ar intelege de unul singur, contribuind astfel la educarea si distrarea copilului.

Foto famile uitandu-se la televizor@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri